avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara! Va rog sa-mi comunicati cum pot recupera o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara! Va rog sa-mi comunicati cum pot recupera o suma disparuta ...

Buna seara!
Va rog sa-mi comunicati cum pot recupera o suma disparuta prin frauda online din cardul meu social UpRomania,
deoarece la finele anului 2024 am avut pe card un sold total de 155,42 lei in care intra si ultima alimentare din luna noiembrie 2024 in suma de 75 lei,iar cand am verificat ieri am avut surpriza sa constat ca soldul a fost redus fara absolut nici-o tranzactie de la 155,42 lei la 75,36lei.
Va informez ca in cele 8 luni x 75 lei=600lei am avut doar trei tranzactii comerciale dupa cum urmeaza:
1) In luna iunie val.de 195,27 lei
2) In luna sept.val.de 179,37 lei
3) In luna dec.val de 69,94 lei
Toate cele trei tranzactii totalizeaza o suma in valoare de:
195,27+179,37+69,94=444,58 lei
600,00 lei - 444,58 lei =155,42 lei
Multumesc!
La Multi Ani!
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 18:00, 7 Ianuarie 2025
Nu este nici o frauda , vi sa anulat o suma care depasise un an de zile cat este valabila fiecare transa pentru a fi cheltuita . Pentru a avea un control mai exact asupra tranzactiilor efectuate si alte informatii , descarcati aplicatia UP Romania . Daca mai aveti si alte nelamuriri vedeti aici mai multe modalitati de a-i contacta [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
Etsy123, utilizator
Haideți sa spunem ca era o frauda de pe un card bancar.Sunt fraude de mii sau zeci de mii de euro realizate prin diferite metode iar politia nu poate face nimic din n motive(infractori care nu pot fi identificați,volum de munca etc) și dvs credeți ca ar fi cercetat cineva dispariția celor 75 de lei..Sau în situația dvs chiar dacă nu ar fi fost precum în raspunsul primit cu anularea transei necheltuite,în afara de o sesizare nu prea aveați variante...
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna ziua!
Va informez ca nu am avut cunostinta de acest aspect al anularii unei sume necheltuita care a depasit un an de zile si nici aplicatia UpRespect nu are o pagina de avertizare in acest sens;Ba mai mult,in data de
23 Decembrie 2024 am luat legatura telefonica cu serviciul relatii clienti din cadrul UpRomania pe care i-am intrebat daca pana la finele anului 2024 trebuie sa cheltuiesc sau NU tot soldul in suma de 155,42lei si daca se poate reporta pentru anul 2025, sold compus din alimentarea cu 75 lei pentru luna noiembrie 2024 si suma ramass in urma tranzactiilor anterioarr in val.de 80,06 lei,
la care raspunsul lor a fost ca nu este obligatoriu sa consum intreaga suma,ci cat doresc iar in cazul ca nu-l voi consuma valoarea totala in suma de 155,42 lei va fi reportata in anul 2025 cu valabilitate pana in luna Februariie 2025 cand va incepe noua alimentare a cardului pentru anul 2025.cu suma de 75 lei.In acest sens,va solicit un sfat pentru rezolvarea cazului meu:Este bine sa ma adresez cu o sesizare scrisa la Autoritatea Nationala pentru protectia Consumatorilor?
Multumesc!
Etsy123 a scris:

Nu este nici o frauda , vi sa anulat o suma care depasise un an de zile cat este valabila fiecare transa pentru a fi cheltuita . Pentru a avea un control mai exact asupra tranzactiilor efectuate si alte informatii , descarcati aplicatia UP Romania . Daca mai aveti si alte nelamuriri vedeti aici mai multe modalitati de a-i contacta [ link extern ]

Daca aveti deja aplicatia instalata este imposibil sa nu fiti avertizata asupra sumelor care expira . Apare - Fonduri care expira , suma si data la care expira . Acest card nu da posibilitatea pastrarii banilor pe el , trebuiesc folositi cat mai repede , nu-i puteti pastra ca pe un fond de economii . Mama mea are un card din acesta , eu i-am instalat aplicatia si stiu foarte bine ce apare pe ea , sau nu aveti instalata aplicatia sau nu stiti s-o folositi . Intrati pe Google si intrebati despre termenul de valabilitate al transelor de pe UP Romania si o sa va lamuriti . Are dreptate d-nul av Niculescu , "mult zgomot pentru nimic" !
Etsy123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! probleme cu o bancă. am avut un card de cumpăraturi ... mascool mascool Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de cumpăraturi cu o valoare de 10.000 de lei. In luna septembrie a anului trecut primesc o notificare prin ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie 1976 lei ., din data de 08.08.2024. data intrare ... daniel cucu daniel cucu Decizie pensie 1976 lei ., din data de 08.08.2024. Data intrare in drepturi-18.06.2024. Cand primesc CARD -250lei ( la 2 luni ) si pentru ce transe va fi ... (vezi toată discuția)
În urma cu un an a fost facut un credit de 3500 lei pe ... mariusmariussssssss mariusmariussssssss Deci, in urma cu un an a fost facut un credit de 3500 lei pe numele meu. Creditul a fost facut fizic in banca, fiind folosita semnatura mea si probabil actele ... (vezi toată discuția)