avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Suntem un bloc cu două scări diferite A ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Suntem un bloc cu două scări diferite A și B. ...

Bună ziua.
Suntem un bloc cu două scări diferite A și B. Vecinul de la 4 din cealaltă scară B are acces pe bloc din scara A, o singura ieșire pe bloc. Problema este că pentru a merge pe bloc la ei trebuie să treacă peste apartamentul meu care e făcut cu tablă zincată. La fiecare ieșire pe bloc trece peste ea și se fisurează, astfel având probleme cu infiltrația. Pe ei nu.i interesează, exista vreo lege sau vreo modalitate de rezolvare?
Doresc să mai specific că acum vor sa.si facă acoperiș pe partea lor ceea ce va duce cu siguranță la distrugerea acoperișului din scara A
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
IoanaMihaelaC, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 13:54, 12 Ianuarie 2025
Daca blocul nu avut acoperis initial si doar placa turnata si dv sau ei fac acoperis sunteti in ilegalitate.
Daca acoperisul din tabla zincata zboara la vreo furtuna achitati pagubele si daca se intampla pagube umane veti suferi consecintele.
Prin urmare nu aveti cui sa va plangeti in afara de a comunica vecinului catre trece peste acoperisul dv de tabla zincata.
Ceilalti proprietari din bloc sunt obligati sa participe financiar indiferent ca aveti asociatie de proprietari sau nu la mentinerea in stare buna a acoperisului ( asa cum afost el initial ).
Asa ca nu trebuia sa va faceti singur nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc periculos Elly18 Elly18 Buna seara, Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta cu un raspuns : cine poate obliga proprietarii unui bloc sa-si repare acoperisul, in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii totovajda totovajda A-si dori o explicatie in limita legii, platesc lunar fondul de reparatii 10 ron ,s-a reparat acoperisul de terasa cu tabla zincata 5 m patrat , et.4.a costat ... (vezi toată discuția)