avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii

A-si dori o explicatie in limita legii, platesc lunar fondul de reparatii 10 ron ,s-a reparat acoperisul de terasa cu tabla zincata 5 m patrat , et.4.a costat 800 ron. Asociatia de proprietari solicita de la mine 300 ron pentru ca stau deasupra acoperisului et. 4, si de la 19 locatari 500ron, pe scara sunt 20 locatari. Intrebarea mea este , de ce nu se plateste cei 800 de roni din fondul de reparatii ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:03, 5 Noiembrie 2010
E buna intrebarea si ar trebui sa o puneti presedintelui asociatiei.

Totusi trebuie sa va spun un lucru mai important decat asta, anume ca orice reparatie pe proprietatea comuna, si acoperisul este proprietate comuna, se imparte proportional cu cota-parte indiviza, adica proportional cu suprafata apartamentului, la toate apartamentele, indiferent de locatia apartamentului, parter, etaj intermediar sau ultimul etaj.

Deci dv. trebuie sa platiti absolut la fel cu vecinul dv. de dedesupt.
Asociatiile de proprietari functioneaza in baza legii 230/2007 si a HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii.

Locatarii de la parter sau de la ultimul etaj nu sunt locatari second hand, cel putin din punct de vedere legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie acoperis bloc FLORIN6284 FLORIN6284 Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si de curand , mai exact in toamna anului trecut am izolat acoperisul blocului in care stau , eu locuid la ultimul etaj . ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri cu asociatia de locatari ... danieladdi danieladdi Buna ziua,am multe nelamuriri cu Asociatia de locatari .. locuiesc la etajul 4 - ultimul etaj , acoperisul nu este reconditionat , fiecare a facut ... (vezi toată discuția)
Procent cota-parte indiviza dady_2122 dady_2122 LOCUIESC LA ULTIMUL ETAJ AL UNUI BLOC SI AM PROBLEME CU INFILTRATIILE DE APA DE PE ACOPERIS. CU CE COTA PARTE AR TREBUI SA PARTICIPE CEI DE PE PALIERUL MEU LA ... (vezi toată discuția)