avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Utilizarea aceluiași nume pentru o aplicație în ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Utilizarea aceluiași nume pentru o aplicație în România.

Am găsit o companie într-o. anumită țară care utilizează același nume pentru afacerea/aplicația sa. Intenționez să lansez o aplicație în România cu același nume. Ce riscuri legale pot întâmpina? Cum pot verifica dacă există riscul de încălcare a dreptului de marcă sau de concurență neloială? Ce măsuri pot lua pentru a proteja numele aplicației mele și pentru a evita eventualele probleme juridice?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:10, 7 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Generalitati si riscuri:
- prin urmare, compania din tara anumita are deja aplicatia functionala, pe cand dvs nu. din acest punct de vedere compania straina are prioritate.
- mai exista dreptul de teritorialitate: cine isi inregiistreaza primul marca intr-o anumita tara/ anumite tari, acela are prioritate.
- aici, problema e de costuri: plata inregistrarii marcii e un fel de abonament: se plateste in avans analiza si emiterea marcii, iar apoi o suma anuala. cititi pe website-ul OSIM.

Riscul de incalcare al dreptului de marca,... asta o faceti dvs sau o persoana angajata, care se uita in piata. piata e libera, deci statul nu protejeaza cetatenii romani.

Masuri de protectie sunt cateva:
- discutii prietenesti despre impartirea pietii (daca dvs aveti un program exceptional care va aduce 1 mil pe dolari anual, iar concurentul dvs e...Google sau Microsoft, cea mai buna solutie e sa vindeti)
- un proces intentat, care o sa va coste binisor (avocatii de inventii si marci sunt putini) si o sa dureze 1-3 ani

e o naivitate sa credeti ca veti putea evita problemele comerciale (nu sunt juridice, juridic e doar modul de rezolvare).
succes cu aplicatia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)
Acuzat de concurenta neloiala, daca folosesti 2 cuvinte generale? ecompasiv ecompasiv Buna ziua, Sunt administratorul unei firme de servicii grafica si IT. Tocmai am fost apelat de un avocat care mi-a spus ca facem concurenta neloiala, ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)