avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosirea acronimului "SGR" in denumirea aplicatiei
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosirea acronimului "SGR" in denumirea aplicatiei

Bună ziua,

Doresc să creez o aplicație mobilă și am în vedere includerea acronimului "SGR" în denumirea acesteia. Știu că acest acronim este asociat cu Sistemul de Garanție-Returnare din România.

Întrebarea mea este: Am dreptul legal de a utiliza acest acronim în denumirea aplicației mele, având în vedere că aplicația nu este oficial legată de acest sistem? Există riscul unor probleme legale sau a încălcării vreunui drept de marcă sau proprietate intelectuală?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
viorelonica, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Denumire asociatie in engleza Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Poate sa imi spuna cineva cum se procedeaza daca doresc sa infiintez o asociatie si vreau ca denumirea sa fie in limba engleza? Tot la Ministerul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca similara (sua) + varianta ieftina Vlad771 Vlad771 Buna As dori sa stiu daca imi recomandati sa fac inregistrarea marcii. Daca sunt ceva riscuri in cazul de fata? Sa zicem ca marca inregistrata din SUA se ... (vezi toată discuția)