avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Am un credit ipotecar și ma gândeam la o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Am un credit ipotecar și ma gândeam la o refinanțare. ...

Bună ziua! Am un credit ipotecar și ma gândeam la o refinanțare. Am găsit pe internet o oferta buna, dar pare prea buna ca să fie adevărată. Întrebarea mea ar fi dacă aveți cunoștințe legate de "IMOBILIARE.RO/FINANCE". Este un ifn sau ceva mai de încredere.. adică se recomanda sau nu refinanțare prin ei. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:40, 8 Ianuarie 2025
Buna ziua

Nu sunt nici banca si nici IFN, sunt brokeri de credite.

Ei, in schimbul unui comision primit de la banci, intermediaza procesul de creditare dintre banci si clienti. Contractul dvs de credit va fi cu o institutie de credit, nu cu firma lor.
Ok..multumesc pt răspuns. Dar este ok sa renunt la contractul cu banca și sa încerc la ei? Adică ma interesează dacă sunt de încredere sau ma trezesc peste câțiva ani cu dublul datoriei de înapoiat. Mulțumesc.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu sunt nici banca si nici IFN, sunt brokeri de credite.

Ei, in schimbul unui comision primit de la banci, intermediaza procesul de creditare dintre banci si clienti. Contractul dvs de credit va fi cu o institutie de credit, nu cu firma lor.

Buna ziua

Nu veti renunta la contractul cu banca actuala daca discutati cu ei, nici nu se poate asta.

Cum functioneaza totul:
--> dvs luati legatura cu brokerul de credite (in cazul de fata firma pe care ati mentionat-o).
--> firma va va cere niste detalii pentru a va prezenta cateva oferte de la mai multe alte banci
--> dvs alegeti una dintre oferte care vi se pare avntajoasa
--> brokerul de credite demareaza procesul de refinantare cu banca aleasa de dvs
--> veti semna un contract de refinantare cu noua banca

Atentie: este ilegal ca brokerul de credite sa va ceara bani pentru acest serviciu si nici nu va pot obliga sa semnati un contract cu o banca daca nu va convine oferta.

Daca vreti, e ca la asigurarile auto. Luati legatura cu un broker, acesta va prezinta cateva oferte, dvs alegei una, brokerul face altele, dar contractul de asigurare este intre dvs si compania de asigurare.

pentru acest serviciu, brokerii primesc un comision din partea bancilor.

atentie insa la ofertele si conditiile primite. unii brokeri au interesul (in schimbul unui comision mai mare al unor banci) sa "ghideze" clientii catre o banca anume. faceti si dvs calculele proprii, eventual verificati pe site-urile bancilor si alte oferte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda firma intermediere credite Alberto96 Alberto96 Bună seara, expun următoarea speță: Persoana fizica a încheiat un contract de prestare servicii cu o firma de consultanta juridica și Intermediere ... (vezi toată discuția)
Probleme credit refinantare marius271 marius271 Buna ziua , am o problema legata de un credit ( refinantare ) . Am sa incerc sa fiu scurt si la subiect . In urma cu aprox. 5 ani am luat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Problema broker de credite maryus22 maryus22 Sa va spun povestea mea.Dupa cateva incercari esuate la cateva banci sa-mi fac un card de credit cu o limita macar de 1000 RON,am fost refuzat din diferite ... (vezi toată discuția)