avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare de atribuții
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare de atribuții

Bună ziua! Va rog să ma ajutați cu o recomandare!
Întâmpin următoarea problemă: sunt angajată(din 2021) pe postul de inginer stații de epurare, anterior, am lucrat, in cadrul aceleiași companii, ca inginer chimist(2019-2020) pe laborator analize apa potabilă. In august 2024, din cauza unei demisii, am fost delegată cu atribuții pe Laborator analizele apa uzata - laborator care se supune altor reguli de funcționare, față de cel de apă potabilă și m-am supus delegării, fără a fi remunerata pentru munca suplimentara.
In prezent, colega de pe apă uzata, beneficiază de CM si cei de la conducere vor sa ma dezlege tot pe mine si v-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați putea spune dacă e legal. Fișa postului actual este cu totul diferită de cea a inginerului chimist de laborator. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
SârghiLaura, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 8 Ianuarie 2025
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingradirea dreptului la munca itechin itechin Sunt de profesie inginer chimist si prestez activitati de consultanta in cadrul unor proiecte ce sunt finantate cu fonduri europene atat in tara cat si in ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului la munca itechin itechin Buna ziua, Sunt de profesie inginer chimist si activez pe piata muncii ca liber profesionist, avand deschis un PFA prin care prestez activitati de ... (vezi toată discuția)
Pfa - probleme la aplicarea pentru programe de mediu itechin itechin Buna ziua, Sunt de profesie inginer chimist si activez pe piata muncii ca liber profesionist, avand deschis un PFA prin care prestez activitati de ... (vezi toată discuția)