avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intâmpla daca o minora de 15 ani a avut ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intâmpla daca o minora de 15 ani a avut relații sexuale cu un adult de 20 ani...

Ce se intipla daca o minora de 15 ani a avut rerati sexuale cu un adult de 20 ani cu acordul la amândoi?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:59, 8 Ianuarie 2025
Buna ziua

Daca diferenta de varsta dintre adult si minora este mai mare de 5 ani adultul va fi judecat pentru viol, indiferent daca minora a fost sau nu de acord.

Din codul penal:
Articolul 218^1
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi
(7) Faptele prevăzute la alin. (1) și (1^1) nu se sancționează dacă diferența de vârstă între făptuitor și victimă nu depășește 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 15 ani si 9 luni, iubitul meu are 21 de ani si 1 luna, parintii ... Andreea200830 Andreea200830 Am 15 ani si 9 luni, iubitul meu are 21 de ani si 1 luna, parintii mei ma sechestreaza si ma bat, as vrea sa plec la el dar nu stiu daca exista consecinte pe ... (vezi toată discuția)
Relatie cu minora de 15 ani- consecinte? vlad2164 vlad2164 am 21 de ani si am o relatie cu o fata de 15 ani.parintii ei ne ameninta ca ne despart si ca o sa ajung la politie pentru corupere.fata le zice ca nu are ... (vezi toată discuția)