Am divortat de sotul meu in urma cu aproape 3 ani, dar nu am facut inca partaj. Am locuit impreuna intr-o casa pe care am construit-o in timpul casatoriei, dar care, la fel ca si restul bunurilor pe care le-am avut impreuna, sunt doar pe numele fostului sot. Intrebarile mele sunt:
1) Daca as incepe un proces de partaj, ar avea fostul sot dreptul sa imi interzica accesul la casa? Mentionez ca nu am cheie, merg sa imi vad copilul care a ramas cu el, (desi avem custodie comuna) doar atunci cand fostul sot este acasa.
2)Ar fi putut fostul sot, chiar si fara partaj sa imi interzica accesul la casa?
Trebuie mai intai sa faceti partajul si dupa aceea se va stabili cui i se va atribui casa in functie de ce drepturi are fiecare si care dintre soti va plati sulta celuilalt . Pentru toate achizitiile facute in timpul casatoriei aveti aceleasi drepturi chiar daca sunt doar pe numele fostului sot . Daca nici unul dintre soti nu-si poate permite sulta atunci casa se va vinde si se va imparti suma in functie de cum va stabili instanta . Daca au trecut deja 3 ani in care inteleg ca ati locuit in alta parte , deci ati plecat de buna-voie , nu aveti nici un drept de acces in casa pana la rezolvarea partajului . In legatura cu custodia copilului , cred ca aveti deja un program stabilit pentru vizite si timp petrecut impreuna care ar trebui respectat de ambii parinti si nu inteleg de ce trebuie sa mergeti sa-l vedeti doar in prezenta fostului sot . Ar fi o exceptie daca copilul nu doreste sa va vada si sa petreaca timp cu d-voastra , caz in care nu-l puteti forta sub nici o forma . Problemele de genul acesta sunt de obicei mult mai complicate si ascund multe dedesubturi pe care numai d-voastra si familia le cunoasteti iar ca sa primiti un ajutor profesional trebuie sa mergeti la un avocat .
Mergeți la avocat.
Avocatul va poate sfătui în concret.
Avocatii au clienți și ca și dvs. dar și precum soțul și nu va pot sfătui decât în privat.
Variantele sunt multiple.
Trebuie văzut și ce înțelegeți și multe alte lucruri...
Partaj
dodo12
impreuna cu fostul sot detinem un apartament cumparat in timpul casatoriei.ce drept am eu din acest apartament ?Sotul meu a lucrat in strainatate ,eu am lucrat ... (vezi toată discuția)