avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul sotului si a sotiei dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul sotului si a sotiei dupa divort

Sunt divortata din 13 aprilie 2009 prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Partajul nu a fost facut inca.Nu avem copii si asi dorii sa aflu urmatorul lucru : eu locuiesc impreuna cu ambii parintii si am cumparat de la ei casa cu uzufruct viager ( in acel moment eram casatorita ) dar parintii a facut vanzarea casei doar mie. Fostul sot doreste sa se intoarca si sa locuiasca la aceasta adresa .Intrebarea este urmatoarea : el are acest drept si daca da, ce asi putea face in acest sens .
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:48, 12 Martie 2010
Mi e teama ca mare lucru nu prea puteti face , ati"cumparat "de la parintii dvs. o casa, in timpul cat ati fost casatorita.Automat , a devenit bun comun al sotilor si este supus partajarii.
Buna ziua !
Trebuie sa deschideti actiune de partaj. In functie de aportul sotului la cumpararea casei va trebui sa- i platiti ( avand in vedere ca aceasta casa este pe numele dumneavoastra, dar cumparata in timpul casatoriei) partea de contributie stabilita pe baza probelor din dosar.
Cu stima !
Situatia este putin complicata. Atata timp cat ati cumparat casa in timpul casatoriei , aceasta va apartine si sotului. Cel mai bine este sa faceti partajul si sa solicitati instantei atribyuirea in intregime a acestuia tinand cont de faptul ca el a fost cumparat de la parintii d-voastra, cu obligatia de a-i plati o sulta.Pana la solutionarea partajului solicitati instantei prin ordonana presedintiala sa va atribuie provizoriu imobilul pe motiv ca fostul sot a fost acela care a plecat iar intoarcerea acestuia ar duce la o situatie conflictiva in imobil.
Succes,
buna ziua .
actiunea de partaj nu este supusa termenului general de prescriptie de 3 ani , astfel incat instanta poate fi oricand cu acesti tip de actiune .
avand in vedere ca s-a produs divortul si fostul sot doreste sa locuiasca in imobilul respectiv, indicat ar fi sa procedati la efectuarea partajului .
inchipuiti-va cum ar fi sa locuiti in aceeasi casa cu viitoarea prietena/sotie a fostului sot ??

solicitati atribuirea in natura a imobilului respectiv, cu obligatia de a plati fostului sot sulta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptate eu sau el ?  Iulian Cristian Ionescu Iulian Cristian Ionescu Sunt divortata din 13 aprilie 2009 prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Partajul nu a fost facut inca.Nu avem copii si asi dorii sa aflu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - mai pot cere partajul? tiby30 tiby30 am si eu o intrebare am divortat in 2003 iar partaj nu sa facut de niciun fel eu loc cu parinti si am sct de vinzare cumparare cu clauza de intretinere dupa ... (vezi toată discuția)