Sunt divortata din 13 aprilie 2009 prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Partajul nu a fost facut inca.Nu avem copii si asi dorii sa aflu urmatorul lucru : eu locuiesc impreuna cu ambii parintii si am cumparat de la ei casa cu uzufruct viager ( in acel moment eram casatorita ) dar parintii a facut vanzarea casei doar mie. Fostul sot doreste sa se intoarca si sa locuiasca la aceasta adresa .Intrebarea este urmatoarea : el are acest drept si daca da, ce asi putea face in acest sens .
Mi e teama ca mare lucru nu prea puteti face , ati"cumparat "de la parintii dvs. o casa, in timpul cat ati fost casatorita.Automat , a devenit bun comun al sotilor si este supus partajarii.
Buna ziua ! Trebuie sa deschideti actiune de partaj. In functie de aportul sotului la cumpararea casei va trebui sa- i platiti ( avand in vedere ca aceasta casa este pe numele dumneavoastra, dar cumparata in timpul casatoriei) partea de contributie stabilita pe baza probelor din dosar.
Cu stima !
Situatia este putin complicata. Atata timp cat ati cumparat casa in timpul casatoriei , aceasta va apartine si sotului. Cel mai bine este sa faceti partajul si sa solicitati instantei atribyuirea in intregime a acestuia tinand cont de faptul ca el a fost cumparat de la parintii d-voastra, cu obligatia de a-i plati o sulta.Pana la solutionarea partajului solicitati instantei prin ordonana presedintiala sa va atribuie provizoriu imobilul pe motiv ca fostul sot a fost acela care a plecat iar intoarcerea acestuia ar duce la o situatie conflictiva in imobil.
Succes,
buna ziua .
actiunea de partaj nu este supusa termenului general de prescriptie de 3 ani , astfel incat instanta poate fi oricand cu acesti tip de actiune .
avand in vedere ca s-a produs divortul si fostul sot doreste sa locuiasca in imobilul respectiv, indicat ar fi sa procedati la efectuarea partajului .
inchipuiti-va cum ar fi sa locuiti in aceeasi casa cu viitoarea prietena/sotie a fostului sot ??
solicitati atribuirea in natura a imobilului respectiv, cu obligatia de a plati fostului sot sulta .
Divort si partaj!
conico
buna ziua!
am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)