avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoana cu grad de handicap accentuat răspunde penal ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoana cu grad de handicap accentuat răspunde penal în cazul ...

Persoana cu grad de handicap accentuat răspunde penal în cazul unor acțiuni de distrugere ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:29, 9 Ianuarie 2025
Buna ziua

Bineinteles ca raspunde penal.
Handicapul nu e cauza de exonerare penala, doar in cazul ca e psihic si afecteaza discernamantul persoanei.
Dacă are DOAR grad accentuat, chiar dacă e handicap psihic, la acest grad are 99% discernamânt, și astfel răspunde penal.
Poate face și pușcărie, nu se poate acunde în spatele handicapului ca să comită infracțiuni.
Doar nu-i dement și iresponsabil mintal, ca să nu răspundă penal pentru infracțiuni.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
Buna ziua

Daca se va stabili ca a avut discernamant atunci va raspunde atat penal cat si civil pt faptele sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorii madarolivia madarolivia buna. as avea si eu o intrebare, si anume daca un minor de 15 ani care sufera de tulburare mixta emotionala si de conduita, poate fi condamnst pt savarsirea ... (vezi toată discuția)
Mi-au fost furate bunuri din locuință de către o persoană cu dizabilitate mintală. va răspunde pentru faptă? michil michil Buna ziua si sper sa ma puteti ajuta. In urma cu cateva luni mi-au fost furate bunuri din locuinta.Faptasul pentru a scapa a depus la politie dovada ca ... (vezi toată discuția)
Sindrom bipolar ariciulbland ariciulbland cel care sufera de asa ceva raspunde penal in fata legii? (vezi toată discuția)