avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat un contract de închiriere pentru un spațiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat un contract de închiriere pentru un spațiu

Buna ziua,

Am semnat un contract de închiriere pentru un spațiu comercial (contract între două societăți comerciale), eu fiind administratorul societății chiriaș. În contract există o clauză care stipulează că „Administratorul sau reprezentantul legal al Chiriașului răspunde în solidar cu acesta.”

Contractul nu are două semnături separate – una ca administrator al societății și alta ca fidejusor/garant persoană fizică. Există o singură semnătură, cea a mea, în calitate de administrator al societății.

Un avocat mi-a spus că, pentru ca eu, ca persoană fizică, să răspund în solidar cu societatea chiriașă, ar fi fost necesar să semnez contractul în mod distinct și explicit în calitate de fidejusor/garant persoană fizică. (mai direct trebuia să semnez o data că și administrator al societății și încă o dată că și fidejusor ; sau sa existe un act separat că și fidejusor)

Întrebarea mea este:

1. Este valabilă această clauză de răspundere în solidar fără o semnătură separată, distinctă pentru calitatea de fidejusor/garant?
2. În lipsa unei semnături clare pentru această obligație, pot fi tras la răspundere personal, ca persoană fizică, în cazul unui litigiu între societatea chiriașă și proprietar?

Aștept răspunsuri care să clarifice dacă această clauză îmi poate fi opozabilă ca persoană fizică sau dacă este nulă, având în vedere lipsa unei semnături explicite și distincte pentru rolul de fidejusor.

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Succesorii în drept a unei societati comerciale falimentate și radiate DanyD DanyD Succesorii în drept a unei societati comerciale falimentate si radiate Cine sunt succesorii unei societati (SRL) falimentate si radiate din RC , si care ... (vezi toată discuția)
Rãspunderea solidarã a administratorului - contract vanzare cumparare marius_c marius_c Societatea la care lucrez are inclus in contractul de vanzare cumpărare o clauză care prevede următoarele: \"Reprezentantii legali ai Cumparatorului se ... (vezi toată discuția)
Srl doi asociati radin radin buna ziua, sant asociat la o firma srl, avem trei magazine de vanzare mobila , si pana acuma de curand treaba mergea binisor. de la un timp insa datorita ... (vezi toată discuția)