avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU DE PROPRIETATE

Am urmatoarea speta:
Printr-o adresa facuta unei primarii din jud Dambovita am aflat ca exista un titlu de proprietate comun pentru o suprafata de teren intravilan si extravilan in care apar 3 persoane printre care si tatal meu.
Noi nu am stiut de existenta acesteia.
Cum putem intra in posesia terenului, tinand cont ca cea care a ridicat titlul este o sora a tatalui meu, acum decedata. Ea are mostenitori, dar ei nu ne-au spusuabsolut nimic. Noi nu suntem in posesia hartiei care atesta acest titlu pt ca nu a vrut sa ne-o arate, nu mai spun sa ne-o dea.
Pe acest titlu este aceasta sora, tatl meu si un frate al tatalui care spune ca nu este interesat de acest pamant, dar nici nu vrea sa semneze un act prin care sa renunte.
Tatal meu si acest frate locuiesc in jud Tulcea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:06, 15 Februarie 2010
buna ziua.
trebuie sa faceti rost de o copie de pe acest titlu de proprietate.
dupa ce aveti copia puteti promova o actiune de iesire din indiviziune.
Primaria respectiva este obligata sa va dea o copie a titlului de proprietate, dvs trebuind sa prezentati certificatul de mostenitor. Sau daca nu e deschisa succesiunea, un certificat de calitate de mostenitor. Ambele se obtin de la notariat.
Daca primaria nu vi-l da, puteti deschide proces impotriva surorii coproprietare si implicit si fratelui, precum si Primaria in aceasta cauza, prin care puteti obliga orice parte din dosar, inclusiv Primaria sa depuna actul de proprietate in instanta, intrucat e in posesia lor. Obiectul cauzei va fi stabilirea acestui bun ca masa succesorala si stabilirea mostenitorilor, Actiunea se depune la Dambovita, la judecatoria localitatii in care se afla terenul.
Multumesc pentru raspuns.
Actiunea in instanta este un proces lung?
In orice litigiu dedus judecatii , daca partile se inteleg , actul de justite e simplificat.
Mai mult decat atat , pot exista beneficii: tranzactia prin care sunt impartite bunurile succesorale , prezentata la prima zi de infatisare, permite recuperarea taxei judiciare de timbru (platita in cuantum de 3 % din valoarea bunurilor ce compun masa succesorala).
Intr-adevar o tranzactie in cadrul procesului de care vorbeam (partaj succesoral), ar scurta f mult procesul, adica se poate termina la primul termen si va dreptul sa solicitati instantei sa va recuperati si taxa de timbru care va va fi impusa prin citatie.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am ... (vezi toată discuția)
Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)
Suntem 3 frați cărora le-a murit tatăl. Știm doar câteva ... sergiumf123 sergiumf123 Suntem 3 frați cărora le-a murit tatăl. Știm doar câteva informații simple despre existența unui titlu de proprietate comun teren arabil. Din păcate ... (vezi toată discuția)