avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am stiut de existenta acestui act pana acum ceva timp, deoarece sora (decedata acum) a ridicat actul de la primarie fara sa ne spuna.
Cum putem face iesirea din indiviziune, sa fie tata singur pe act pentru partea lui de mostenire? Celalalt frate nu vrea sau mai bine zis nu e interesat si nu vrea sa se deplaseze pana la locul unde este terenul, iar mostenitorul surorii ne-a ascuns existenta actului si vrea sa fie singurul proprietar. Nu cred ca exista cadastru facut, iar pamantul este impartit in mai multe loturi in locuri diferite.
Exista varianta notariatului sau trebuie facut in instanta? Se plateste taxa de timbru? Imi pot recupera cheltuielile de judecata?
Pamantul mostenit este departe de locul unde sta tatal meu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:39, 28 Februarie 2011
Solicittai o copie de pe actul de proprietate de la primarie ori de la prefectura ,dupa care introduceti partaj cu ceilalti coproprietari si se va stabili ce ia fiecare .Se timbreaza cu 3% din valoarea pe care o apreciati dvs.(sa nu fie una derizorie).Aveti nevoie de avocat .Recuperati cheltuielile .
Buna seara,
Am solicitat aceasta copie de la cadastru si de acolo am aflat de existenta terenului. Tata avea o banuiala de existenta unui act.
Problema e ca ceilalti nu vor sa faca partajul.
Fratele tatalui meu nu este interesat de teren, iar nepotul care o mosteneste pe sora decedata a tatalui meu a incercat tot timpul sa ne ascunda pt ca sa intre singur in poseseia terenului. Nu putem introduce partaj cu cei 2.
Multumesc.
in acest caz puteti promova o actiune la instanta de judecata.
din ce spuneti dvs este imposibil de sistat starea de coproprietate pe cale amiabila la un notar.
Actiunea unde se depune? Terenul este situat in jud Dambovita, iar tata locuieste la Tulcea.
la una din judecatoriile jud dambovita: racari, gaesti moreni, targoviste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate elena_1234 elena_1234 Am urmatoarea speta: Printr-o adresa facuta unei primarii din jud Dambovita am aflat ca exista un titlu de proprietate comun pentru o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters144818 ContSters144818 Tatal meu s-a judecat pentru niste pamant de al bunicilor care a fost luat de stat, iar ei au fost stramutati, a intrebat toti fratii daca sunt de acord dar ei ... (vezi toată discuția)