avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata CIM cu norma partiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata CIM cu norma partiala

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, daca este posibil. Ce solutie contractuala pot alege pentru o situatie in care am nevoie de un anagajat pe o anumita functie, insa doresc sa-l platesc numai pentru orele lucrate, daca sunt lucrate. Mentionez ca acest angajat este posibil ca in unele luni sa nu lucreze, si sa vina in institutie numai daca este chemat. Ca atare mi-as dori sa il platim efectiv pentru orele lucrate/prestate efectiv. Daca se intocmeste un CIM cu norma partiala de 1 ora /zi dar angajatul nu vine deloc in acea luna, trebuie platit? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Alina Denisa , utilizator 08:26, 16 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.i.m. cu timp partial ..daca nu vine la munca, nu poate fi platit.
Prin urmare plata se face, cum este firesc, conform pontajului. Este corect? Daca nu este pontat, nu este nici platit..
CIM-ul se face atunci pe norma partiala de 1 ora/zi ? sau exista alte variante?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate incheia c.i.m. cu timp partial 1 ora/zi ... corect, nu este prezent la munca ..nu figureaza in pontaj ..nu este platit.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns !!
Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu cateva confirmari..

Am convenit ca pot face un CIM cu norma partiala de 1 ora / zi si ca , in zilele in care angajatul nu vine, va figura in pontaj cu 0 (zero), deci nu va fi platit.

- exista o limita de zile in care angajatul poate avea pontaj zero?
- in cazul unui control de la ITM trebuie prezentate documente justificative?

Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Pontaj absente nemotivate consttantin consttantin Buna seara, Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am un salariat angajat cu contract cu timp partial(6 ore/zi), care a fost angajat ... (vezi toată discuția)
Cim cu 1 zi/pe luna francescafira francescafira care sunt conditiile si posibilitatile (de a face pontaj , contributii salariale ..) CIM cu 1 zi pe luna ? (vezi toată discuția)
Contract de munca pe timp partial Monici Monici Buna ziua, La noi in firma, s-a pus problema angajarii unei persoane cu CIM pe timp partial - toate bune si frumoase. Insa, acea persoana va lucra in ... (vezi toată discuția)