Bună seara,
M-am căsătorit și am ramas însărcinată, la aproximativ 6 luni de la naștere am divorța, în 2018, tatăl are dreptul la vizita de 3 ori pe săptămână câte 2 ore pe zi, de la divorț până acum câteva 2 luni nu a venit nici măcar o data sa îl viziteze, practic 6 ani nu a dat nici un semn, acum a început să îl viziteze dar copilul normal ca nu îl cunoaște, pensia alimentară în 6 ani a plătit-o de de 6-7 ori până când acum circa 6 luni am fost la poliție pentru a depune plângere legat de neplata pensiei alimentare, eu de 4 ani m-am recăsătorit și avem încă un copil, acum suntem o familie completă și fericită, ce se poate face pentru a ieși din această situație legat de tatăl reapărut după 6 ani cu gândul de a mă da în judecată în viitorul apropiat pentru a lua el custodia copilului ?
Custodia nu o va lua garantat. Nici locuinta copilului nu se va putea obtine dupa atatia ani lipsa.
Incercati sa discutati amiabil cu acesta sa accepte un program gradual in care minorul sa se reacomodeze cu el, urmand ca in functie de cum decurg lucrurile sa treceti la un prigram mai des,
Mergeti si discutati si cu Protectia copilui sa vedeti ce sugestii au pentru aceasta situatie.
In niciun caz copilul nu trebuie expus unei relatii pe care nu si o doreste, nu trebuie fortat spre un program care ii provoaca disconfort. Este nevoie de multa rabdare, delicate, tact spre a se relua aceste relatii. Plus ca nu exista garantia ca ele vor exista si in viitor si nu este doar un capriciu.
Intrebare urgenta
maripirvu
Buna ziua! Am si eu o problema destul de mare.. sunt casatorita de aproape 2 ani si am un copil de 10 luni. In fapt am locuit cu sotul meu in acesti ani cam 3 ... (vezi toată discuția)