avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dificultate eliberare CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dificultate eliberare CF

Buna. Ma confrunt cu o problema in a face o intabulare. Va prezint problema pe scurt si sper concis: bunica detine un teren de 4200mp cu casa, anexe, etc. Am ajuns cu intabulatul in etapa in care trebuie sa ni se elibereze CF-ul, dar aici apare problema: Cei dela Cartea Funciara nu vor sa ne elibereze CF deoarece terenul este primit/cumparat de la 3 anteproprietari(neamurile bunicii) care sunt morti si nu pot sa dea acceptul unui nou CF. Ei nu au facut hartii pt pamant acum 50 ani sa cati ani or fi si pt asta Cartea Funciara nu scoate un CF nou fara consintamantul celor 3. Ce putem face in cazul de fata cand dosarul este respins?
Cel mai recent răspuns: CatalinN93 , utilizator 06:21, 11 Ianuarie 2025
Mai pe românește, bunica nu are acte de proprietate.
A cumpărat pe vorbe sau cu act de mână.
Nu e vorba de dat acceptul, ci de încheierea contractului de vânzare în forma prevăzută de lege.
Aveți 3 variante:
1. Bunica deschide la instanță o acțiune în constatarea proprietății prin uzucapiune.
2. Moștenitorii dezbatat succesiunea după fiecare proprietar decedat, după care încheiați vânzarea la notar (ceea ce e cam imposibil, având în vedere ca terenul e deja la rolul bunicii)
3. Bunica ii cheamă în instanță pe moștenitori și solicita pronunțarea unei hotărâri care sa țină loc de contract de vânzare cumpărare.
Bunica are titlu de proprietate pe tot terenul si tot ce exista pe el. Plateste impozit pe toate cele. Doar ca acum cand dorim sa intabulam, topograful a masurat, a facut dosarul si pana aici a fost, dosarul este respins si nu primim CF pt cele ce am scris mai sus. “Consintamantul in forma autentica a coproprietarilor tabulari”, acest lucru il cer ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2025
CatalinN93, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ocpi,are calitate procesuala pasiva intr-o cauza... ContSters240032 ContSters240032 Va ros sa-mi spuneti,daca in cazul in care o persoana fizica,isi inscrie in Cartea Funciara fara a avea vre-un drept real, un teren,care nu la dobandit legal ... (vezi toată discuția)
De ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit? ionut daniel ionut daniel Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia unui imobil castigat prin proces de uzucapiune? Alexandru Balea Alexandru Balea In anul 2004 s-a castigat un proces de uzucapiune si jonctiunea posesiei de reclamantii W/X/Y/Z unde s-a cerut cota de 1/4 pentru fiecare. La dosar s-a ... (vezi toată discuția)