avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vânzare autoturism. Bună ziua! Zilele trecute am ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vânzare autoturism. Bună ziua! Zilele trecute am vândut mașina și am aflat ca ...

Bună ziua! Zilele trecute am vândut mașina și am aflat ca trebuie sa achit taxa mașinii pe anul în curs fără sa am vreo reducere, mi s-a spus ca nu se poate achita trimestrial. Exista vreo cale prin care pot recupera o parte din bani?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:11, 11 Ianuarie 2025
Buna ziua

Conform codului de procedura fiscala, impozitul trebuie platit integral de catre cel care avea in proprietate bunul la 31 decembrie anul precedent.

Noul proprietar va plati impozit in 2026, iar pentru 2025 impozitul e datorat in intregime de dvs. Asa ca nu puteti recupera nimic.

In functie de hotararea consiliuliu local din localitatea dvs, aveti dreptul la o bonificatie de 10% daca platiti integral pana pe 31 martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul 2011 eugen marinica eugen marinica buna ziua, am o problema si nimeni nu mi-a dat o rezolvare concreta : am o masina cu motor de 2200 cm3. la capacitatea asta, impozitul este in jur de 800 de ... (vezi toată discuția)
Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica 2019- bonificatii emiliaciotir emiliaciotir Buna ziua, Avem un PFA in sistem real cu plata impozitului estimat pana pe 15 decembrie efectuata si declaratia depusa pana pe 31 iulie 2018. In sectiunea ... (vezi toată discuția)