avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie Sunt 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie Sunt 3 frati iar ...

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie
Sunt 3 frati iar dupa moartea tatalui 2 dintre ei au cedat drepturile fratelui mai mic prin certif notarial.Dupa moartea mamei toti 3 vor sa participe la succesiune.Problema este ca nu exista titlu de proprietate si nici autorizatie de constructie pt casa (casa construita in 1954 ) . Eu si fratele predecedat am dori sa locuim acolo dar fratele mai mic se comporta ca unic proprietar. Succesiunea nu se poate face din lipsa documentelor.
Pentru obtinerea titlului de proprietate asteptam deja de 3 ani , iar un proces de uzucapiune este de durata si trebuie deschis in numele celor 3 mostenitori. Care sunt posibilitatile legale de a dobindi un act juridic care sa ne dea dreptul de a locui aici pana la finalizarea unui proces de succesiune. Noi platim taxele la impozit pt mama decedata iar fratele cu familia lui ne alunga din curte.Mentionez ca eu am deja 2 camere in aceasta casa , iar fratele strica si construeste dupa bunul plac al sau.
Exista o posibilitate legala de a obtine o hotarire judecatoreasca prin care sa pot locui legal acolo. Mama detine 63 % din aceasta proprietate conf.certificat fiscal.
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU AJUTOR.

Alte discuții în legătură

Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)