avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Pot angaja o persoana pensionata cu grad 2 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Pot angaja o persoana pensionata cu grad 2 invaliditate? ...

Bună ziua! Pot angaja o persoana pensionata cu grad 2 invaliditate? Câte ore/zi?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:42, 12 Ianuarie 2025
E o sabie cu 2 taisuri sa incercati angajarea unei persoane invalide, care are precizat pe dicizia medicala ca are perduta capacitatea de munca in cea mai mare parte.

Credeti ca medicina muncii il va declara apt de munca'?
Oare medicina muncii va contrazice decizia Comisiei de expertiza medicala a capacitatii de munca'?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
Persoana face contabilitate online. Potrivit Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii,
pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri indiferent de gradul de invaliditate,dar nu am găsit nicăieri normele de aplicare,nu știu câte ore să trec.
Cereti lamuriri la CNPP pentru ca normele de aplicare nu sunt publicate inca pe internet.

Momentan legea e la nivel teoretic, pentru ca practic nu se poate aplica, deoarece sunt aspecte care se bat cap in cap.
Daca omul are capacitatea de munca pierduta cum sa-l declari ca medic apt de munca'?!
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pensie invaliditate. exista posibilitatea legala de ... Costea Mihai Costea Mihai Suspendare pensie invaliditate. Exista posibilitatea legala de a suspenda pensia de invaliditate pentru o perioada determinata ( angajare ) si ulterior ... (vezi toată discuția)
Srl persoană cu handicap de grad i și pensie Elena28alexa Elena28alexa Bună seara, după ultimele reglementări din 2023, o persoană cu handicap de grad I și cu pensie, poate deține un SRL? (vezi toată discuția)
Contract de munca ROXYBO ROXYBO Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)