avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Rog ajutor! Am pus la vanzare autoturism second hand ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Rog ajutor! Am pus la vanzare autoturism second hand pe olx. ...

Rog ajutor! Am pus la vanzare autoturism second hand pe olx. Clientul a venit, mi a lasat Vineri seara in cash 9300 euro, fara sa facem vreun act si a plecat cu masina. Urmand ca eu Luni sa ma ocup de acte. El fiind din alt oras, eu Cluj, el Constanta a fost de acord sa ii fac contractul si sa scot fiscalul ca sa nu mai faca un drum. Am facut contractul, am semnat la vanzator eu si la cumparator tot eu. Am trimis documentele, cumparatorul le-a primit, a fost la primarie, a inmatriculat masina, toate bune, a circulat 2 luni facand aproximativ 1500 km. Brusc dupa acest timp, primesc telefon de la cumparator chipurile ca masina a cedat ( o piesa la motor )! Ma ameninta ca ma da in judecata ca defapt el mi a lasat mai multi bani si ca el nu a semnat contractul! Masina e la el de 2 luni, in folosinta! Masina s a stricat, am cerut sa o aduca inapoi cum a fost, cu conditia sa ii scad o suma pentru folosinta, el refuzand categoric! Peste cateva zile, imi spune ca defapt el a schimbat mai multe piese defapt, sa i le platesc toate. Ce imi sugerati sa fac ? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Oprisanescu Stefan , utilizator 09:14, 13 Ianuarie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principiu a fost o tranzacție în care respectivul a cumpărat un bun "as is", sau pe românește "văzut, plăcut, luat". Din acest punct de vedere orice pretenție ulterioară din partea lui este neîndreptățită. Dar, și aici există un "dar", situația, așa cum o descrieți dvs., este mai încâlcită. Nu cedați șantajului, spuneți-i să facă tot ce crede că are dreptul legal să facă. În momentul în care veți fi dat în judecată, dacă?!, atunci veți putea să vă apărați.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, când a văzut, plăcut luat și plătit mașina și-a asumat riscul. La primirea actelor și-a asumat documentele și a înregistrat mașina pe numele lui știind că nu este semnătura lui. Este la fel de vinovat și el la înmatriculare la primărie și poliție. Din punct de vedere legal nu trebuie plătit nimic asta o poate decide doar un judecător dacă este cazul. In opinia mea are șanse mici de reușită, consumă timp și banii însă asta nu înseamnă că-i și obține de la dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor! am pus la vanzare autoturism second hand pe ... Tommylee44 Tommylee44 Speta, Rog ajutor! Am pus la vanzare autoturism second hand pe olx. Clientul a venit, mi a lasat Vineri seara in cash 9300 euro, fara sa facem vreun act si a ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)
Salutare! de curând am cumpărat o mașina un mercedez benz ... Manae98 Manae98 Salutare! De curând am cumpărat o mașina Un Mercedez Benz c200 , mi-a plăcut mașina așa ca am cumparat-o! Respectivul nu era proprietarul mașinii pe ... (vezi toată discuția)