avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salarii dupa suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salarii dupa suspendare

Buna ziua.
La fostul angajator am avut contractul de munca suspendat incepand cu data de 3feb 2009.Am castigat in instanta anularea deciziei de suspendare si plata drepturilor salariale de care am fost lipsit insa in sentinta nu s-a precizat suma exacta.
Intrebarea mea este daca exista un procentaj anume(de ex:75% din brut) in functie de care sa se calculeze salariul aferent perioadei de suspendare(5 luni si jumatate).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 20:43, 10 Februarie 2010
De ce a fost suspendat contractul de munca?
hot fiind executorie va adresati unui executor judecatoresc dupa intocmirea unei expertize in specialitatea salarizare.
~ Conținut șters la cerere ~
avram.razvanalex a scris:

Buna ziua.
La fostul angajator am avut contractul de munca suspendat incepand cu data de 3feb 2009.Am castigat in instanta anularea deciziei de suspendare si plata drepturilor salariale de care am fost lipsit insa in sentinta nu s-a precizat suma exacta.
Intrebarea mea este daca exista un procentaj anume(de ex:75% din brut) in functie de care sa se calculeze salariul aferent perioadei de suspendare(5 luni si jumatate).
Va multumesc anticipat.

Anulandu-se decizia de suspendare, statele de plata vor fi refacute pe lunile respective (5 luni si jumatate) figurand ca prezent pe toata perioada. Astfel ca veti avea salariul de baza intreg, (plus sporurile de care ati fi beneficiat)...adica ati obtinut toate drepturile 100%.
Angajatorul va trebui sa plateasca si cotizatiile lunare (pensii, sanatate, somaj etc) aferente acelor luni.
O zi buna.
Va multumesc pentru raspunsuri.

nikol.ilea a scris:

De ce a fost suspendat contractul de munca?

Contractul de munca a fost suspendat in baza unei plangeri penale pentru lipsuri la inventar,dar nu aveam calitate de gestionar.Am dovedit acest fapt in fata instantei si de aceea a fost anulata suspendarea.Am castigat si recursul facut de societatea la care am lucrat iar sentinta a ramas nemodificata

Alte discuții în legătură

Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? - executare silita a angajatorului dar pentru alte drepturi codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. Vreau sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale restante supendarea cim pe cercetare disicplinara Antoanela Geaman Antoanela Geaman Prin Decizia de sanctionare disciplinara X s-a dispus diminuarea salariul cu 10%. Pe perioada cercetarii diciplinare s-a emis decizia Y prin care s-a suspendat ... (vezi toată discuția)