Buna dimineata.
Vreau sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema cu care ma confrunt.
Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile salariale.
Avocata care ma reprezinta, fara consintamantul meu (nu am semnat nimic, nici-un contract, nicio cerere) a apelat la un executor judecatoresc sa puna in executare sentinta civila. M-am pomenit ieri ca instanta de judecata a admis inceperea executarii silite a angajatorului cu care m-am judecat, insa cu totul altceva: executarea a 50% spor de suprasolicitare neuro-psihica si 15% spor de confidentialitate. Cu totul altceva fata de hotararea pe care am castigat-o (reintegrarea, salariile pe perioada concedierii, cheluielile de judecata).
Am vorbit cu executorul care mi-a spus ca va incepe executarea silita. Acuma stiu ca anajatorul va face contestatie la executare iar daca va face acest lucru eu voi pierde cu brio si voi plati si cheltuielile de judecata angajatorului.
Ma bate gandul ca acest executor a fost cumparat de catre angajator sa faca magaria asta, deoarece angajatorul a cerut a fiecare proces cate 100 milioane de lei cheltuieli de judecata (nu a castigat niciunul).
Ce pot face cu aceasta hotatare de incepere a executarii silite (scrie ca am dreptul la apel - cum sa o anulez pentru ca este un fals) si ce pot face cu acest executor judecatoresc care se para ce mi-a dat teapa (nu stiu cu ce probe, ce semnatura a facut pe cererea, cu acordul cui?)
Inca ceva: cererea de incuvintare la executarea silita s-a judecat in lipsa conform art. 665 alin. 2 din c.pr.civ.
Multumesc.
Pai titlul executoriu este sentinta civila care este foarte clara: reintegrare, drepturi salariale pe perioada concedieri, cheltuielile de judecata.
Iar in hotararea de incuvintare la executare silita scrie de acele sporuri de 50 si 15% (nimic de drepturi salariale pe perioada comcedieri, nimic de cheltuieli de judecata).
Ce explicatii sa mai cer? Eu trebuie sa fac apel in termen de 5 zile de la comunicarea hotarari de incuvintare la executarea silita. Nu mai pota avea incredere nici in executor si nici in avocata.
Insa nu stiu cum sa formulez un astfel de apel. Tot ce vreau este sa anulez aceasta hotarare de incuvintare la executare care este un fals, si sa vad ce mama ma-si a facut executorul in numele meu si eventual sa-l trag la raspundere. Eu nu am cerut niciun spor de 50% si 15% intrucat nu exista o asemnenea sentinta pronuntata. Pe de alta parte o sa pierd daca angajatorul face contestatie la executarea silita si voi platii cheltuieli de judecata.
Am primit explicatii: cica ar fi gresit judecatorul. Alt proces alti bani alta distractie.
Pai sa nu-ti bati copii: un salariat pune imediat in aplicare (isi paraseste locul de munca) decizia ilegala si netemeinica de concediere a angajatorului (fara executari, fara incuvintari de executarari, apeluri, recursuri, contestatii in anulare, procese, reclamatii, plangeri)
insa cand vine vorba ca un salariat care a castigat in instanta sa fie repus inapoi in drepturi trebuie asa:
- bani peste bani dati la avocati, executori, consultatii etc.
- cereri peste cereri la angajator (de reintegrare, de plata a salariilor)
- intampinare pentru recursul angajatorului
- amanarea reintegrari si de plata a drepturilor salariale castigate
- cereri la executori judecatoresti
- incuvintari de executare silita
- apel la incuvintarea de executare silita gresita de judecator (bataie de joc - cum mi se intamplat mie)
- contestatie la executare silita
- plangere penala pentru nerespectarea sentntei civile
- contestatie la judecatorie
- si tot nemul lor.
Este cinstit?
Codul muncii permite angajatorului sa concedieze un salariat oricand cand doreste...lui, insa cand se face o cerere la incuvintare de executare silita judecatorul, care reprezinta legea, nu poate sa dea, in...mea, o hotarare in baza sentintei civile (titlului executoriu) pentru ca executorul sa treaca sa execute ceea ce este in sentinta, ci da o incuvintare la executare care nu are nicio legatura cu sentinta civila...bagami-as in ele de hotarari.