avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, sunt persoana cu handicap gradul 2 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, sunt persoana cu handicap gradul 2 accentuat (membru ...

Bună ziua, sunt persoana cu handicap gradul 2 accentuat (membru drept inferior amputat) conform legi dacă am cotizat 2/3 din cei 35ani necesari mă pot pensiona mai devreme cu 10 ani. Eu am dobândit handicapul în 1997 ,DAR certificat de handicap am din 2006 . Mi se ia in calcul anii preexistenti certificatului ,adică din 1997 și până in prezent? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:29, 11 Ianuarie 2025
Numai daca cereti schimbarea certificatului de handicap.
Este pe certificat o rubrica numita = data ivirii handicapului.

Se ia in considerare data ivirii handicapului trecuta pe certificat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii pfa sirov sirov Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap accentuat. Am infiintat un PFA, am incheiat un contract cu o firma si prestez servicii firmei. Dupa venitul obtinut ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? DanOltean DanOltean Sunt nascut la 16.12.1964 si am din nastere coxartroza congenitala la piciorul stang. Ma intereseaza cand pot iesi la pensie mentionez faptul ca am lucrat 27 ... (vezi toată discuția)
Buna, pot beneficia de pensionare cu 10 ani mai repede, in urmatorul ... Scurtu Ovidiu Scurtu Ovidiu Buna, pot beneficia de pensionare cu 10 ani mai repede, in urmatorul caz? am handicap accentuat de la nastere, certificatul de handicap din 2011 pe care este ... (vezi toată discuția)