avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua,eu am lucrat 1 an și 10 luni la o firma ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua,eu am lucrat 1 an și 10 luni la o firma apoi am plecat ...

Buna ziua,eu am lucrat 1 an și 10 luni la o firma apoi am plecat cu pauza de o sapt și m-am angajat în altă parte...aici am 2 luni de când muncesc dar sunt însărcinată în 3 luni, și am sarcina cu risc! Pot beneficia de prenatal sau ar trebui sa intru de la 8 luni in prenatal că sa am 6 luni de cotizare la ei? Va rog ajutați mă cu nu știu, mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 15 Ianuarie 2025
Pentru ca un angajat să beneficieze de dreptul la concediu medical, trebuie să fi realizat un stagiu de cotizare de minimum 6 luni în ultimele 12 luni anterioare perioadei în care se acordă concediul medical.
Stagiu de cotizare minim 6 luni la un singur angajator, sau 6 luni de cotizare la stat și atât? Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2025
Adina98, utilizator
Art.7 din OUG 158/2005 nu se refera la un singur angajator.
Și mă afectează acea săptămână de întrerupere? Mulțumesc!
Nu va afecteaza , daca aveti stagiu minim.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna este obligatoriu? olivia28 olivia28 Sunt angajata de 4 ani ca si gestionar,am ramas insarcinata in luna ianuarie 2013,in mai 2013 am intrat in concediu medical pentru sarcina cu risc pana intru ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare prenatal GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca pentru a beneficia de prenatal este necesar ca ultimile 6 luni inaintea acordarii sa fi cotizat fara intrerupere sau e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)