avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu cotizare prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu cotizare prenatal

Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca pentru a beneficia de prenatal este necesar ca ultimile 6 luni inaintea acordarii sa fi cotizat fara intrerupere sau e suficient sa fi cotizat 6 luni din ultimele 12 (nu neaparat ultimele 6)?
Mai exact, am fost in CCC pana pe 5.07.2020, apoi 32 zile fara plata, iar din 7.08.2020 m-am reintors la serviciu. Ar trebui sa intru in prenatal in 5.11.2020 (sunt insarcinata si voi naste in 01.2021). Eu as avea 11 luni cotizate ( 8 luni din Ccc perioada asimilata-pauza 1 luna-3 luni serviciu) din ultimele 12 dar nu stiu daca ma afecteaza acea luna intrerupta. Pot beneficia de prenatal? Cineva m-a speriat ca trebuie obligatoriu ca ultimile 6 luni inaintea acordarii prenatalului sa fie fara intrerupere. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
GeorgianaGeorgiana2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 5 Octombrie 2020
Stagiul minim de asigurare este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Va multumesc mult! Deci nu scrie nicaieri in lege ca trebuie sa fie consecutive/fara intrerupere cele 6 luni?
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
GeorgianaGeorgiana2019, utilizator
Nu scrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare necesar pentru prenatal AndreeaGeorgiana2019 AndreeaGeorgiana2019 Buna ziua! Pana la data de 4.06.2020 am fost in concediu de crestere a copilului pana la doi ani. dupa acea data am intrat in concediu fara plata. Sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal dupa concediu medical Ionnella Ionnella Buna ziua, In primul rand, Hristos a inviat! Paste fericit alaturi de cei dragi! As vrea sa va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea unei ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate- indemnizatie IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Momentan sunt angajata la locul actual de munca de doi ani jumatate, dar in octombrie as dorii sa ma angajez altundeva, iar anul urmator as dori ... (vezi toată discuția)