Am carnet de conducere din 1990 in Romania.
In perioada 2000 - 2021 am fost plecat din tara in Canada, unde am avut carnet de conducere canadian. La intoarcere cand am reinoit carnetul romanesc politia mi-a cerut un "clean record" din Canada, si l-am facut rost (pe bani nu degeaba de la autoritatile canadiene.
Acum platesc asigurare auto ca un incepator pentru ca nu am avut continuitate de asigurare in Romania. Firmele de asigurari au o durere undeva si m-au trimis la o autoritate care gestioneaza aceste punctaje. Dragi romani, reveniti cu drag in Romania!!!!
Este doar o chestiune de intelegere a legii.
Considerati, in mod eronat, ca sistemul de bonus este pentru cat de bine sofati. Nu este corect. Pe asigurator nu il intereseaza daca sofati bine, pe el il intereseaza cat ati platit la el si cat risc prezentati. Sigur ca difera oferta financiara pentru un platitor care a cotizat 10 ani fara incidente, de unde asiguratorul doar a incasat, fata de un platitor nou fara incidente. De asemenea, difera si daca platitorul face pauze in plata asigurarii.
Sunt intr-adevar unele deficiente ale Normei ASF, insa ele sunt in legatura cu termene mult mai scurte de intrerupere a asigurarii, nu pentru lipsa plata asigurari timp de 20 de ani.
La politie a fost alta cauza, cele doua nu au legatura intre ele. Politia s-a asigurat ca nu aveti permisul canadian problematic. Se intampla de atatea ori...
Multumesc pentru precizari, am intelesce spuneti, numai ca problema apare in momentul in care statul prin lege impune obligativitatea asigurarii auto dupa care ne arunca in cusca hienelor din asigurari care nu inteleg nimic decat bani, bani si iar bani. Nu e ca si cand ar pierde bani pentru ca raporteaza profituri uriase an de an. Voi proceda in continuare asa cum am vazut ca se procedeaza in Romania cand vine vorba de lege. Am uitat deja de bun simtul si respectul pentru lege din Canada. Gata welcome to Romania! Zi frumoasa
Un stat liberal intervine cat mai putin pe piata, consider ca in domeniul asigurarilor deja statul a intervenit suficient. Norma de care va spun e facuta de ASF, nu de asiguratori...
Este neplacut ca ganditi astfel. Sunt oameni in Romania care nu gandesc asa. Dar, pentru ca multi o fac, pentru ca mentalitatea colectiva este „fiecare pentru sine, nu pentru corectitudine”, pentru asta tarifele cresc. Inclusiv la RCA.