avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca dupa perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca dupa perioada de proba

Buna seara! Am o intrebare legata de perioada de proba in cazul unui contract de munca pe per. nedeterminata, in care se mentioneaza o perioada de proba de 90 de zile calendaristice. Data semnarii contractului a fost 26.09.2024, iar data inceperii activitatii a fost 01.10.2024. Pe 10.01.2025 (deci la cateva zile dupa expirarea perioadei de proba), am primit o notificare de incetare a contractului de munca in baza art.31 alin (3). Poate fi considerata abuziva incetarea ctr, daca notificarea are data ulterioara incheierii perioadei de proba? Exista alte criterii pe baza carora se calculeaza cele 90 de zile?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2025
Camelia101, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:32, 13 Ianuarie 2025
Termenul se calculeaza potrivit art.2553 C.civ. .

Termenul de 90 ce zile expira la data de 29.12.2024. .. aceasta trebuia sa fie ultima zi ca data de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.
Termenul se calculeaza potrivit art.2553 C.civ. .

Termenul de 90 ce zile expira la data de 29.12.2024. .. aceasta trebuia sa fie ultima zi ca data de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract individual de munca MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am urmatoarea speta: contract individual de munca cu perioada de proba de 90 zile calendaristice, astazi este a 91-a zi, dar salariatul nu este ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Întrebare în legătură cu demisia Robert96 Robert96 Bună ziua. Sunt într-un stagiu de practică încheiat pe o perioadă nedeterminată. Sunt mulțumit de angajator și de colegii de muncă, dar problema ... (vezi toată discuția)