Buna ziua...suntem un grup de gospodari și ne-am gândit la promovarea gospodarii țărănești adică sa facem o asociatie prin care să functionam de la producția materiei prime,prelucrare și desfacere...pentru a începe aceasta avem nevoie de finanțare...ne-am gândit să facem o fundație care să fie non profit prin care să colectam si sa împărțim banii spre donatori dar in sume .ai consistente in vederea înființării acestor miniferme centre de prelucrare si desfacerea,iar beneficiarii sa de lunar o suma acestei fundații dar si acesti bani fe la beneficiari sa fie folositi in acelasi scop...am intrebat de cineva si a zis ca in tari precum elevetia si altele se poate dar la noi nu permite legea sa faci acest lucru printr-un ong...astept o soluție la ceea ce ne-am gandit
Colectarea banilor se poate face direct de asociație, nu este nevoie sa dețineți și o asociație și o fundație.
Dar exista și alte variante juridice pentru a realiza ce va doriți dvs, de ex cooperativa agricola.
Trebuie sa analizați mai în concret ce doriți sa faceți și ce variante juridice aveți la dispoziție, deoarece din ce ați scris dvs este posibil și nu foarte complicat.
daca scopul principal este sa "functionam de la producția materiei prime,prelucrare și desfacere..." nu e potrivita o asociatrie functionand pe OG 26/2000 ca asa una se face pentru activitati fara scop lucrativ, nu pentru producetie sau administrare de bunuri comune... trebuie sa abalizati alte forme juridice, gen societate agricola sau cooperativa agricola...
Cooperativa
anamariadaroczi
Buna
Vreau sa va intreb, daca in Romania se poate infiinta a cooperativa scolara?
Si ce fel de taxe si impozite platesc cooperatiile?
Multumesc mult pt ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie
haribu
\"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)