Buna ziua...suntem un grup de gospodari și ne-am gândit la promovarea gospodarii țărănești adică sa facem o asociatie prin care să functionam de la producția materiei prime,prelucrare și desfacere...pentru a începe aceasta avem nevoie de finanțare...ne-am gândit să facem o fundație care să fie non profit prin care să colectam si sa împărțim banii spre donatori dar in sume .ai consistente in vederea înființării acestor miniferme centre de prelucrare si desfacerea,iar beneficiarii sa de lunar o suma acestei fundații dar si acesti bani fe la beneficiari sa fie folositi in acelasi scop...am intrebat de cineva si a zis ca in tari precum elevetia si altele se poate dar la noi nu permite legea sa faci acest lucru printr-un ong...astept o soluție la ceea ce ne-am gandit
in asa scop nu se preteaza asocaitie functionand pe baza OG 26./2000, ca ea trebuie sa aiba scop nelucrativ, nu ceva de genul "asociatie prin care să functionam de la producția materiei prime,prelucrare și desfacere.." Pentru asa ceva ar merge eventual "asociatie agricola" sau "cooperativa agricola" care sunt guvernate de alte legi....