avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt în stadiile finale de redactare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt în stadiile finale de redactare a Tezei de ...

Bună ziua!
Sunt în stadiile finale de redactare a Tezei de Doctorat și doresc să depun cerere pentru concediu.
Este posibil să depun cerere pentru concediu fără plată până promovez și ultimele examene prevăzute în plan pentru ca apoi să depun cerere pentru ca restul perioadei prevăzute de lege să fie de concediu plătit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 14 Ianuarie 2025
Lucrati in sectorul bugetar sau privat ?
Bugetar. Învățământ preuniversitar.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
Erinn, utilizator
Legea 198/2023
art. 221
(1) Cadrele didactice care redactează teza de doctorat sau lucrări în interesul învățământului pe bază de contract de cercetare ori de editare au dreptul la 6 luni de concediu plătit, o singură dată, cu aprobarea consiliului de administrație al unității de învățământ.
...
Vă mulțumesc!
Deci legal este posibil să fac trecerea de la concediu fără plată la cel cu plată în decursul acestei perioade?
Da, puteti face asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu doctorat Consta16 Consta16 Bună ziua! Sunt doctorand, în anul II și aș dori să-mi iau concediu de studii pentru redactarea tezei de doctorat. Menționez că am anunțat unitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru finalizarea lucrării de doctorat. dacă am finalizat ... vasea_13 vasea_13 Concediu pentru finalizarea lucrării de doctorat. Dacă am finalizat studiile de doctorat (cei 3 ani) și sunt în anul I de gratie pot cere o luna de ... (vezi toată discuția)