avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Lucrez intr-o institutie de stat, unde, in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Lucrez intr-o institutie de stat, unde, in acest moment, ...

Buna ziua. Lucrez intr-o institutie de stat, unde, in acest moment, nu exista un CCM semnat. Functionam pe baza legii 41. De la 1 ianuarie 2025 sporul meu de vechime a urcat de la 20 % la 25%, dar nu beneficiez de aceasta marire pentru ca nu exista CCM. La Resurse Umane mi s-a spus ca abia cand este semnat noul CCM beneficiez de acest drept. Nu exista o cale legala sa iau totusi acest procent de 5%? Mai ales ca mi s-a mai spus ca odata intrat in vigoare noul CCM, nu primesc nimic retroactiv. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
patraulea100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:43, 14 Ianuarie 2025
Nici nu va trebuie CCM..exista legea 153/2017 cu privire la gradatiile de vechime ... art.10.
Multumesc. Institutia functioneaza pe baza legii 41. In acest caz, se poate aplica art 10 din legea 153/20217?
Nu ca se poate , ci trebuie aplicat art.10 din Legea 153/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradatie sorin19752009 sorin19752009 Un angajat cu contract individual de munca- in luna decembrie 2017 aduce o adeverinta de vechime realizata intr-un alt sector de activitate anterior celui in ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime invatamant preuniversitar sbpackard170 sbpackard170 As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema : Sunt institutor SSD, Grad I, cu vecgime 41 ani, sunt pensionata si lucrez in sistemul de plata cu ... (vezi toată discuția)
Spor vechime cf reincadrarii - legea 153/2017 flory22y flory22y Buna ziua, As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva referitor la reincadrarea mea cf. Legii 153/2017, ma refer la sporul de vechime. In februarie 2017 ... (vezi toată discuția)