avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Am 54ani, sunt femeie,am cotizat 15 ani, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Am 54ani, sunt femeie,am cotizat 15 ani, am născut ...

Bună ziua!
Am 54ani,sunt femeie,am cotizat 15ani, am născut și crescut 5copii.
Vă rog ,la ce vârstă pot ieși la pensie,mai este în vigoare legea,în care pt.fiecare copil se scad 6 luni ,din vârstă?
Mulțumesc domnului,pentru răspunsul la mesajul meu anterior!
O zi binecuvântată tuturor!

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Burtumac , utilizator 18:25, 15 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 360/2023
Articolul 51
(1) Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv și care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5, astfel:
Tabelul nr. 3

Ianuarie 1970 Ianuarie 2035 65 35/0

Pentru a putea beneficia de reducerea pentru nasterea si creterea copiuilor trebuie sa indepliniti conditia de stagiu complet contributiv de 35 ani. D-voastra spuneti ca aveti doar 15 ani de stagiu.
Mulțumesc, multă sănătate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Născută 1970 septembrie, ani lucrati 30 din care 10 ani grupa 1 ... Anca197009 Anca197009 Născută 1970 septembrie ani lucrati30din care 10ani grupa1 și 2 copii când aș putea ieși la pensie . (vezi toată discuția)
a întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? ... Simonaelena37@ Simonaelena37@ Bună seara! A întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? Mama are 61 de ani și 4 copii ,tatăl meu are 38 de ani și 9 luni de munca cotizati.Are dreptul ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)