avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Daca m-am pensionat in baza art. 56 din Lg ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Daca m-am pensionat in baza art. 56 din Lg 360/2023 ...

Buna ziua,
Daca m-am pensionat in baza art. 56 din Lg 360/2023 ( dupa un stagiu de cotizare de 42 ani si avant varsta de 62 ( 14.02.1964), pot lucra in continuare cu contract de munca la aceeasi societate (privata) sau in alta parte?
Multumesc
Marius P
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:49, 14 Ianuarie 2025
Da.
Este pensie de limita de vatrsta care se poate cumula cu salariul.
Daca v-ati pensionat in baza art 56 a Legii 360/2023 , atunci sunteti in pensie de limita de varsta . Inseamna ca CIM-ul dvs. a incetat de drept . Aveti dreptul sa incheiat alt contract de munca cu orice angajator dispus sa va angajeze , in conditiile pe care le veti negocia impreuna , daca - si numai daca - nedicul de medicina muncii cu care acel angajator are contract , va da avizul “ apt “ pentru acel post .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori să știu dacă pensia la limita de vârstă ... Adriana D. Adriana D. Buna ziua! As dori să știu dacă pensia la limita de vârstă conform art 56 din Legea 360/2023, îți oferă dreptul la muncă chiar daca nu ai împlinit ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)
Drept de pensie limita de varsta mateipaul mateipaul Intrebare pensie: Am varsta de 62 ani impliniti(barbat). Am lucrat cu carte de munca din 1987 pana in 2024 deci am stagiu de cotizare contributiv 37 ... (vezi toată discuția)