avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! As dori o părere la următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! As dori o părere la următoarea situație. Am luat ...

Bună ziua!
As dori o părere la următoarea situație.
Am luat în îngrijire doua femei(mama-fiica vaduve). Primul testament este încheiat între mama-fiica din care reiese ca întreg patrimoniul mamei revine fiicei. În cazul în care fiica decedează înainte întreg patrimoniul revine mie (ingrijitorului).
Intretimp mama fiicei a decedat și acum se face succesiunea. Detin testament prin care fiica v-a ceda întreg patrimoniul ei mie în caz de deces. Întrebarea este:
Se poate ca prin acordul de voința al fiicei la succesiune sa fiu trecut cu jumătate din patrimoniu care revine fiicei?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
Tomix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tomix , utilizator 08:29, 15 Ianuarie 2025
Se poate, după ce fiica dezbate succesiunea.
Se întocmește documentație cadastrala, se intabuleaza certificatul de moștenitor dupa mamă, după care fiica vă poate dona 1/2.
Dar, dacă dvs aveți deja un testament prin care fiica va lăsa tot, care e sensul?
Va e teama ca revocă testamentul?
Oarecum da pentru ca s-a mai făcut odată o modificare în lipsa mea.

raluk0207 a scris:

Se poate, după ce fiica dezbate succesiunea.
Se întocmește documentație cadastrala, se intabuleaza certificatul de moștenitor dupa mamă, după care fiica vă poate dona 1/2.
Dar, dacă dvs aveți deja un testament prin care fiica va lăsa tot, care e sensul?
Va e teama ca revocă testamentul?

Pai încheiați un contract de întreținere, dacă tot o îngrijiți.
Va transmite ce are din timpul vieții și în felul acesta nici nu va mai fi necesară dezbaterea moștenirii, la decesul ei.
Iar contractul de întreținere poate fi reziliat, dacă nu va îndepliniți obligația de întreținere.
Mulțumesc pentru informații.

raluk0207 a scris:

Pai încheiați un contract de întreținere, dacă tot o îngrijiți.
Va transmite ce are din timpul vieții și în felul acesta nici nu va mai fi necesară dezbaterea moștenirii, la decesul ei.
Iar contractul de întreținere poate fi reziliat, dacă nu va îndepliniți obligația de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire testamentara ContSters363911 ContSters363911 Buna seara! Va prezint urmatoarea speta: Bunica mea a dispus de bunurile sale printr-un testament autentic in favoarea mea impotriva vointei mamei mele ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi inaintea succesiunii / declararea situatiei de strain de succesiune 1n$4n3 1n$4n3 Va propun spre analiza urmatoarea situatie: • Sot si sotie cu fiica infiata. • Apartament dobandit pe perioada casatoriei. • Sotul decedat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce imi recomandati? urgent ionela-claudia ionela-claudia buna ziua! am nevoie urgent de un raspuns avizat.......am o vecina(fara nici un grad de rudenie intre mine si ea) in varsta de 84 de ani care dupa moartea sa ... (vezi toată discuția)