avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Mâine, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am intrebat managerul daca pot sa anunt in scris la HR ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am intrebat managerul daca pot sa anunt in scris la HR ca sunt ...

Am intrebat managerul daca pot sa anunt in scris la HR ca sunt insarcinata si el mi-a raspuns sa nu scriu si sa anunt cu putin timp inainte sa imi iau concediu maternal. Stiti cumva care ar fi motivul?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:28, 20 Ianuarie 2025
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul nu respecta OUG nr. 96/ 2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.
Gasiti legislatia aici: [ link extern ] .
Angajatorul, probabil, nu doreste, sa-si creeze disconfort si sa se complice cu salariate gravide. In acelasi timp, daca este anuntat oficial de starea de gravidie a salariatei si nu ia masurile legale, riscul producerii unui eveniment nedorit ii apartine angajatorului.
Anuntati starea de gravidie in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu poate sa se substituie gandirii unui om .. banuieli, presupuneri se pot face destule .

Legea mentioneaza clar ca, dvs aveti dreptul sa informati in scris angajatorul despre stare de graviditate..ce face acesta dupa ce il anuntati este raspunderea lui.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Riscați sa va concedieze în perioada asta, deci e musai sa anunțați.
Ca salariata însărcinată aveti drepturi, asa ca anunțați în scris.
Aveți detalii despre drepturile dvs. și pentru ce trebuie să faceți acum în acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_686...

(...) salariata trebuie să trimită angajatorului un document scris, însoțit de un document medical care să ateste acea sarcină (un model de notificare poate fi descărcat de la finalul acestui articol).
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere femeie insarcinata ser192 ser192 Buna ziua, As vrea sa stiu daca,te pot da afara din firma(se fac restructurari)daca sunt insarcinata in 4 saptamani. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal valcris valcris Buna ziua. Daca o angajata este insarcinata in 7 saptamani, poate sa intre in concediu de risc maternal chiar daca inca nu a anuntat angajatorul in scris ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Droxi Droxi Am un magazin alimentar si de 1 luna am angajat o fata cu contract de munca pe 4 ore . Acum am aflat ca ar vrea sa ramana gravida . Ce obligatii am eu fata de ... (vezi toată discuția)