avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am intrebat managerul daca pot sa anunt in scris la HR ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am intrebat managerul daca pot sa anunt in scris la HR ca sunt ...

Am intrebat managerul daca pot sa anunt in scris la HR ca sunt insarcinata si el mi-a raspuns sa nu scriu si sa anunt cu putin timp inainte sa imi iau concediu maternal. Stiti cumva care ar fi motivul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 17 Ianuarie 2025
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul nu respecta OUG nr. 96/ 2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.
Gasiti legislatia aici: [ link extern ] .
Angajatorul, probabil, nu doreste, sa-si creeze disconfort si sa se complice cu salariate gravide. In acelasi timp, daca este anuntat oficial de starea de gravidie a salariatei si nu ia masurile legale, riscul producerii unui eveniment nedorit ii apartine angajatorului.
Anuntati starea de gravidie in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu poate sa se substituie gandirii unui om .. banuieli, presupuneri se pot face destule .

Legea mentioneaza clar ca, dvs aveti dreptul sa informati in scris angajatorul despre stare de graviditate..ce face acesta dupa ce il anuntati este raspunderea lui.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Riscați sa va concedieze în perioada asta, deci e musai sa anunțați.
Ca salariata însărcinată aveti drepturi, asa ca anunțați în scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere femeie insarcinata ser192 ser192 Buna ziua, As vrea sa stiu daca,te pot da afara din firma(se fac restructurari)daca sunt insarcinata in 4 saptamani. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ... (vezi toată discuția)
Perioada de sarcina morys morys Exiata vreo prevedere legala conform careia o angajata aflata in gravidie trbuie sa isi anunte angajatorul referitor la termenul de nastere sau mai stiu eu ce ... (vezi toată discuția)
Notificare de graviditate raluk_cream raluk_cream Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.Ce trebuie sa scriu in notificarea de graviditate mai exact am o idee dar nush sigur (vezi toată discuția)