avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Nu vreau sa mai fiu tutorele surorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Nu vreau sa mai fiu tutorele surorii mele(am deja ...

Buna seara. Nu vreau sa mai fiu tutorele surorii mele(am deja 8 ani -si din câte am înțeles,după 3 ani sunt în măsură să cer înlocuirea mea).
Cum procedez? Mai era ceva cu o amendă civilă care consta în 3 salarii minime pe economie dacă nu îmi îndeplinesc obligația de tutore. Am garanția că voi fi înlocuită?
Cel mai recent răspuns: Dana Sgu86 , utilizator 10:21, 31 Martie 2025
Deschideti actiune la Judecatorie, prin care cereti ca instanta sa desemneze un alt tutore.
Din păcate,nu îmi permit un avocat,fără el nu știu ce șanse de reușită am...oricum, mulțumesc pentru răspuns

Dapix a scris:

Deschideti actiune la Judecatorie, prin care cereti ca instanta sa desemneze un alt tutore.

Dar nu va spus nimeni că vă trebuie avocat la un asemenea proces de schimbare a tutorelui.
Apelarea la un avocat este opțională.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Dapix, utilizator
Așa citisem pe aici și am crezut că fără un avocat nu ai șanse de reușită. Mulțumesc! Când duc darea de seamă pe 2024,o sa duc și cererea de renunțare la tutelă.

Dapix a scris:

Dar nu va spus nimeni că vă trebuie avocat la un asemenea proces de schimbare a tutorelui.
Apelarea la un avocat este opțională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata. citisem pe internet ca dupa 3 ani pot renunta ... Dana Sgu86 Dana Sgu86 Buna dimineata. Citisem pe internet ca dupa 3 ani pot renunta la tutela,eu am deja 5 ani si nu mai vreau sa fiu tutorele surorii mele de 44 de ani,din motive ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate renunta la procesul de tutela ,avand in vedere ... Stefan22@ Stefan22@ Buna ziua, se poate renunta la procesul de tutela ,avand in vedere ca termenul de judecata este dat? Avocatul a depus cerere pentru tutela speciala(persoana ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)