avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, se poate renunta la procesul de tutela ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, se poate renunta la procesul de tutela ,avand in vedere ...

Buna ziua,
se poate renunta la procesul de tutela ,avand in vedere ca termenul de judecata este dat?
Avocatul a depus cerere pentru tutela speciala(persoana handicap grav) ,desi aveam nevoie doar de imputernicire judecatoreasca pentru banca (eliberare card,extras de cont)
Citind pe net ce implica acest lucru mai exact dare de seama ,vreau sa renunt la tutela
Avocatul mi-a zis ca nu este posibil acest lucru si trebuie sa merg mai departe cu tutela, fiind implicat parchetul vor fi repercusiuni daca renunt
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:54, 5 Noiembrie 2024
Tocmai punerea sub tutelă, si desemnarea unui tutore, presupune a fi acea împuternicire judecatorească cum o numiți dumneavoastră.
Tutorele va fi doar administrator al bunurilor persoanei puse sub ocrotire.

Cel mult puteti solicita instantei să desemneze pe altcineva ca tutore, dar procesul pentru punerea sub tutelă va merge inainte.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator
Multumesc,
Oare puteti sa-mi explicati mai exact ce este de fapt aceasta dare de seama si ce implica ?

Dapix a scris:

Tocmai punerea sub tutelă, si desemnarea unui tutore, presupune a fi acea împuternicire judecatorească cum o numiți dumneavoastră.
Tutorele va fi doar administrator al bunurilor persoanei puse sub ocrotire.

Cel mult puteti solicita instantei să desemneze pe altcineva ca tutore, dar procesul pentru punerea sub tutelă va merge inainte.

Multumesc,

Oare puteti sa-mi explicati mai exact ce este de fapt aceasta dare de seama si ce implica?
Darea de seamă se dă odată pe an, și se depune la judecătorie.

Tutorele este dator să prezinte anual instanței o dare de seamă despre modul cum s-a îngrijit de cel ocrotit, precum și despre administrarea bunurilor acestuia.

Aceasta dare de seamă se prezintă instanței în termen de 30 de zile de la sfârșitul anului calendaristic.

Instanța de tutelă va verifica socotelile tutorelui privitoare la veniturile ocrotitului și la cheltuielile făcute cu întreținerea acestuia și cu administrarea bunurilor sale și dacă sunt corect întocmite și corespund realității, va da descărcare tutorelui.

Aveți avocat angajat, rugați-l să vă lămurească despre cum să procedați când veți depune darea de seamă.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu ... tiucristina tiucristina Buna ziua, Mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu asistent prsonal (dementa, alzheimer) valabil 24 luni. Actualmente este internata la un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt tutore al tatalui meu ,avand tutela speciala ... albu marinica albu marinica Buna ziua! Sunt tutore al tatalui meu ,avand tutela speciala pe o perioada de 5ani In Hotărârea pe care am legalizat-o scrie ca trebuie sa prezint o dare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dupa un proces care a durat aproape un an, am obtinut ... damnymb4 damnymb4 Buna ziua, dupa un proces care a durat aproape un an, am obtinut tutela mamei care este imobilizata la pat si nu poate vorbi in urma unui avc grav. Nu ma aflu ... (vezi toată discuția)