avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, dupa un proces care a durat aproape un an, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, dupa un proces care a durat aproape un an, am obtinut ...

Buna ziua, dupa un proces care a durat aproape un an, am obtinut tutela mamei care este imobilizata la pat si nu poate vorbi in urma unui avc grav. Nu ma aflu in tara temporar iar hotararea a ajuns la 2 zile dupa ce am plecat. Am nevoie sa actualizez datele mamei la banca intrucat contul este blocat de un an si jumatate. As dori sa obtin si acces online. Cum pot face acest lucru de la distanta? Pot imputernici pe cineva sau pe avocat?
Cel mai recent răspuns: damnymb4 , utilizator 15:05, 26 Octombrie 2024
Da, puteți, dar hotărârea va rămâne definitivă la 30 zile de la comunicare.
Multumesc. Sigur, vor fi 30 de zile in curand. Nu stiu de ce de la banca mi s-a spus ca conform codului civil trebuie sa merg in persoana. Oare la ce articol din codul civil se refera?
Trebuie să vă prezentați personal la bancă, dacă sunteți desemnată curator sau tutore.
De la distanță sau online nu puteți rezolva această problemă, pentru că sunteți desemnată tutore.

Contul mamei va rămâne blocat până când vă veți prezenta în persoana la bancă pentru actualizarea datelor personale ale titularului (dacă mai trăiește).

De ce ați cerut tutela specială, dacă ați știut că plecați din țară, și nu va mai puteți ocupa de ea`?
De ce n-ați propus ca tutore pe cineva care locuiește non-stop în apropierea de persoana pusă sub ocrotire`?

Pentru actualizarea datelor la bancă, trebuie să prezentați în ORIGINAL buletinul titularului de cont curent, și decizia de la instanță în ORIGINAL, cu punerea sub tutelă.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Nu aveti nici un drep sa judecati si sa faceti afirmatii nefondate cand nu stiti despre ce este vorba. Oricum, va asigur, pentru linistea dvstra, ca ma ocup exemplar de mama mea de aproape doi ani de cand a avut avc si dintotdeauna.

Intrucat pareti foarte sigur de raspunsul dat, care este in contradictoriu cu cel anterior al dlui avocat, va rog sa citati exact legea respectiva.
Este foarte urat ca vorbiti obraznic la un comentariu primit gratuit.
Nu este nimeni obligat sa va dea gratis informatii pe acest forum.
In primul rand nu v-am judecat cu nimic, si n-am facut afirmatii nefondate.
'
DE LA DISTANTA NU SE POT URMATORELELE:
'
Tutorele este dator să îngrijească de cel pus sub interdicţie judecătorească, spre a-i grăbi vindecarea şi a-i îmbunătăţi condiţiile de viaţă. În acest scop, se vor întrebuinţa veniturile şi, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdicţie judecătorească.
'
Tutorele numit de instanta are indatorirea de a se ingriji de cel pus sub interdictie in scopul de a-i grabi vindecarea si de a-i imbunatati conditiile de viata, folosind in acest sens veniturile si bunurile persoanei in cauza.

Tinand cont de imprejurari, instanta poate hotari ca persoana aflata sub tutela sa fie ingrijita ori la locuinta sa, ori intr-o institutie sanitara.

Printre obligatiile tutorelui legal se afla aceea de a-l reprezenta legal pe interzisul judecatoresc, incheind acte juridice in numele acestuia. De asemenea, ca o consecinta a institutiei tutelei, interzisul judecatoresc are domiciliul la tutorele sau.
'
DECI CUM RAMANE CU DOMICILIUL INTERZISULUI LA TUTORELE SAU'??
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Retragere cec - tutore DanMitroi DanMitroi Buna ziua, Tocmai ce a fost admisa punerea sub interdictie si numirea mea ca tutore asupra fratelui meu bolnav psihic (schizophrenia paranoida). Fratele meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am primit zilele acestea decizia instantei in procesul ... Gloria M. Popescu Gloria M. Popescu Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei in procesul de curatela ptr mama mea care are alzheimer cu dementa sii este internata la un ... (vezi toată discuția)
Tutela. danielapv danielapv O persoana de 50 de ani cu schizofrenie ,dupa punerea sub interdictie a trecut sub tutela mamei ei in urma unui proces.Se mai pomenesta in sentinta de alta ... (vezi toată discuția)