avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am achizitionat recent un apartament de la doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am achizitionat recent un apartament de la doi coproprietari, ...

Am achizitionat recent un apartament de la doi coproprietari, ei au intrat in posesia apartamentului prin certificat de legatar(succesiune) conform unui testament autentificat la notar de catre mama lor adoptiva. Defuncta nu a fost niciodata casatorita, parintii ei nu mai sunt in viata, copii naturali nu cred ca avea.
Testamentul a fost autentificat in anul 2017, iar certificatul de legatar s-a intocmit dupa moartea dansei, in anul 2019.
Intrebarea mea este daca eu as prezenta vreun risc, in sensul sa apara vreo ruda mai indepartata de a defunctei si sa atace testamentul sau ceva de tipul acesta.. eu cumparand de buna credinta imobilul as prezenta vreun risc si daca da, care ar fi acela? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:56, 16 Ianuarie 2025
Niciun risc.
Nu orice fel de ruda are dreptul sa "atace" un testament, ci doar moștenitorii rezervatari: soț, părinți și descendenți (copii, nepoți de la copii, strănepoți de la copii etc.) si doar în termen de 3 ani de la decesul testatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea testamentului cozmacipri cozmacipri am ingrijit un batran si mia dat testament legalizat la notar as vrea sa stiu daca se poate ataca dupa decesul acestiua, nu are copii frati parinti numai ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Testamentul "socrului" paoleta paoleta buna ziua As dori si eu informatie - mama sotului meu este casatorita de peste 10 ani cu sotul dansei, care are un apartament. Apartamentul este doar ... (vezi toată discuția)