avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri nerezidentiale-spatiu comercial
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri nerezidentiale-spatiu comercial

Buna seara,am un spatiu comercial de 30 mp la parterul unui bloc si anul acesta am stabilit un impozit de 1554.00 lei ,anul trecut in noiembrie am primit o notificare de la primarie sa fac o evaluare a cladirii.Evaluatorul imi cere 1500 lei pentru o evaluare valabila 5 ani dar am citit ca de anul viitor impozitele se vor calcula dupa grila notarilor.Va rog frumos ,doresc un sfat cum ar fi mai economic ,sa las anul acesta impozitul stabili sa sa fac evaluarea.Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:40, 17 Ianuarie 2025
Opinie: Nu amanati avaluarea. Pentru cele nerezidentiale nu se va putea aplica grila notarilor. Cel mai probabil o sa fie calculate valorile de catre evaluatori pe baza unui standard de evaluare care sa conduca la valoarea de piata.
Daca nu se va intampla asa, cel mai probabil va urma o noua prorogare ca și în acest an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare teren sub grila notariala ralucabun ralucabun Parintii mei vor sa-mi vanda un teren , terenul este incadrat in grila notariala la 350 lei/mp. Problema este ca daca s-ar dori vanzarea catre o terta persoana ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire -activitate liberala toma75 toma75 Buna ziua !! Am un apartament de 61 mp in care imi desfasor activitatea de CMI (cabinet medical individual) ,spatiu are o extindere de 13 mp la strada .Cei 13 ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)