avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-Succesiune : Buna ziua. va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-Succesiune : Buna ziua. va rog sa ma lamuriti in problema ...

Mostenire-Succesiune : Buna ziua. va rog sa ma lamuriti in problema unei mosteniri a unui teren extravilan mostenit de la bunici. - pamintul provine de la bunicul patern. In familia tatalui au fost 5 frati, toti decedati( inclusiv tatal meu) Familiile sunt intr-un proces de recuperare a pamintului de la stat. - Mama mea traieste, nu am facut nici o succesiune dupa moartea tatalui meu. Mama mea face parte din procesul de succesiune dupa bunic, dar nu sunt si eu trecut, fiind singurul copil al tatalui meu. Toti ceilalti veri ai mei sunt inscrisi la succesiune. -vreau sa stiu daca poate mama mea sa participe singura la succesiunea dupa bunic, eu nefiind solicitat pentru nici o succesiune, si nu am dat nici o declaratie notariala de renuntare la mostenire.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:16, 20 Ianuarie 2025
Dvs puteti face o cerere de interventie in acel proces. Multa bafta!
Multumesc. Dar este legal ca mama mea sa poata lua toata cota dupa tatal meu, daca nu am facut succesiunea?
De la caz la caz, poate fi legal sau nu. Trebuie vazut in concret.
Poate ca dvs sunteti strain de succesiune. Nu putem sa ghicim.
Ce intelegeti prin”strain” de succesiune? Sunt singurul copil al talalui meu care este unul dintre mostenitori, ( tatal meu fiind decedat, mama mea participind la mostenirea pamintului , eu nefiind inclus in lista mostenitorilor).De aceea ma gindesc daca e legal ca mama nea sa fie oarte a mostenirii fara mine
V-am spus, daca mama dvs a acceptat succesiunea (chiar si in mod tacit) si dvs nu, atunci ati pierdut drepturile de mostenire. Dreptul de mostenire nu este un drept absolut. In anumite conditii se poate pierde. Poate fi o situatie sau alta, de la caz la caz, de la familie la familie. Nu se pot da raspunsuri cu caracter de generalitate in materia mostenirilor. Trebuie analizata speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: ... virgil1 virgil1 Mostenire- va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul mostenirii unui pamint extravilan de la bunicul patern, care sunt pasii de urmat? Bunicu ... (vezi toată discuția)
Participare nora la succesiune dupa bunic razvan_rzv razvan_rzv Participare Nora la Succesiune dupa bunic? Buna ziua. Vreau sa ma lamuriti daca puteti asupra urmatorului aspect. Din cod civil, art 1087 inteleg ca dupa un ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)