avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- va rog sa imi raspundeti la urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: ...

Mostenire- va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul mostenirii unui pamint extravilan de la bunicul patern, care sunt pasii de urmat? Bunicu a avut 6 baieti ( decedati) , supravietuitori fiind familiile acestora. Mama mea traieste si eu sunt singurul copil. Cum se face succesiunea si ce cote parte ajunge pina la mine ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:06, 28 Decembrie 2024
Prima data, fiecare familie, a fiecărui copil decedat, trebuie sa obțină de la un notar competent teritorial, un certificat de calitate de moștenitor, un baza căruia sa participe și sa semneze la dezbaterea succesiunii după bunic.
Apoi, trebuie dezbătută succesiunea după bunic și apoi familia fiecărui copil decedat trebuie sa revina la notarul care a eliberat certificatul de calitate de moștenitor, sa prezinte certificatul de moștenitor dupa bunic, si sa solicite un supliment la certificatul de calitate de moștenitor emis inițial.
În final, moștenitorii ar trebui sa va doneze dvs cotele lor, pe care le-au moștenit, din terenul extravilan respectiv.
Multumesc. Mama mea participa cu ceilalti membri ai familiei la recuperarea pamintului de la stat. Si pe masura ce recupereaza parcele, sunt despagubiti. Intrebare: mama mea se presupune ca a participat la succesiune daca isi recupereaza cota parte? Poate sa o faca fara mine? Ori trebuie facuta succesiunea intre mine si mama ? Sa pot fi si eu parte pa acest proces?
Al cui a fost pământul?
Pamintul a apartinut bunicului patern
Mama dvs va dobândi cota din teren, în calitate de moștenitoare a tatălui dvs. Iar tatăl dvs este moștenitorul bunicului.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare teren extravilan vasile2020 vasile2020 Printre altele in mostenirea de la bunici am si un titlu de proprietate cu citeva hectare de teren extravilan si as dori sa vind aproape un hectar ,cum pot ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici . sandraone sandraone Ma confrunt cu o problema .Un teren din partea buncilor este ramas ca mostenire ,Sunt singura la parinti . Bunica a decedat acum aproape doi ani, bunicul de ... (vezi toată discuția)