avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... VANZARE CUMPARARE teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

VANZARE CUMPARARE teren extravilan

Printre altele in mostenirea de la bunici am si un titlu de proprietate cu citeva hectare de teren extravilan si as dori sa vind aproape un hectar ,cum pot proceda,deoarece terenul nu este trecut in cartea funciara iar tranzactia sa fie beton cu costuri cit mai reduse,la notar sau la primarie ,cum sa procedez sau in alta parte
Cel mai recent răspuns: vasile2020 , utilizator 12:48, 17 Ianuarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzarea valabila se face DOAR la notar. Doar prin contractul de vanzare cumparare autentificat de notar se transmite dreptul de proprietate de la vanzator la cumparator. Prin „vanzarea la Primarie” va amagiti. Acel inscris nu transfera dreptul de proprietate deoarece nu este un inscris autentic.
Dar in trebuie acte de la primarie ? sau este de ajuns titlu de proprietate in original si certificatul de mostenitor deoarece sunt departe de primarie,si cu contractul de vinzare cumparare de la notar ma duc si intabulez
vorbiti de mostenirea de la bunici. intre bunici si nepoti exista parintii. si acestia sunt decedati? bunicii care au fost proprietarii terenurilor au avut un singur copil ? dumneavoastra la randul dvs ati fost singur la parinti ? daca sunteti singur pe lume sunt dezbatute toate succesiunile pt a fi dvs proprietar?
Pentru a putea vinde dvs acele terenuri trebuie sa fiti proprietarul lor si sa aveti intabularea terenurilor (cartea funciara) pe numele dvs.
Atit dupa bunicu care a decedat in 1990 cit si dupa bunica care a decedat am certificat de mostenitor deoarece am avut cu ia contract de intretinere ,in care din pacate nu este trecut pamintul din cauza notarului care nu a intrebat-o si a meu ca nu m-am sesizat si datorita faptului ca nu am pus accent pe extravilan dar atunci nu era nici o problema.Bunici au doi copii care la rindul lor fiecare au doi copii printre care ma numar si eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare-arendare teren agricol loredanastoica loredanastoica Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de cumparare/arendarea terenului agricol. Vreau sa cumpar cateva hectare de teren agricol (il voi cumpara de la ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Intrebare ady492 ady492 bunica mea a decedat si a ramas bunicu mama si fratele ei nu au facut sucesiunea dupa bunica .bunicu poate sa vinda pamintu sau casa fara acordul lor daca nu ... (vezi toată discuția)