Curtea mi-a comunicat formularul B : "următoarele sectiuni ale formularului de cerere trebuie completate si/sau rectificate după cum urmeaza:
VA PUNEM IN VEDERE CA PANA LA TERMENUL DE JUDECATA ACORDAT, SA PRECIZATI CEREREA CU PRIVIRE LA VALOARE, AVAND IN VEDERE CA SUMA SOLICITATA PRIN CEREREA DE VALOARE REDUSA FORMULATA DE DVS., DEPASESTE SUMA DE 2000 DE EURO, PREVAZUTA DE ART. 2 ALINIATUL 1 DIN REGULAMENTUL 861/2007 SI SA ACHITATI TAXA JUDICIARA DE TIMBRU DE 200 DE LEI, AVETI POSIBILITATEA SA ACHITATI TAXA DE TIMBRU PE SITE.
Am plătit taxa de timbru, dar nu inteleg ce trebuie sa fac in legatura cu celalalta intrebare a curții ( SA PRECIZATI CEREREA CU PRIVIRE LA VALOARE) ?
Va rog sa ma ajutați ce a vrut curtea sa spuna prin aceasta ? Ce trebuie sa fac sa pot sa ii răspund
Buna ziua, cererile cu valoare redusa sunt aplicabile pana la un prag al creantei de 10.000 lei. Daca pretentiile dvs depasesc aceasta suma trebuie sa va transformati cererea si sa platiti tqxa de timbru la valoarea pretentiilor. Un wvocat va poate ajuta in redactarea raspunsuluii catre instanta.
Dar nu prea inteleg, de ce curtea a mentionat ca cererile cu valoare redusa sunt aplicabile pana la un prag al creantei de 10.000 lei, articolul 2 aliniatul 1 din regulamentul 861/2007 ne informeaza ca cererile cu valoare redusa sunt aplicabile indiferent de natura instanței, atunci când valoarea cererii, fără să se ia în
considerare dobânzile, cheltuielile și alte costuri, nu depășește 5 000 EUR .
Deci pana la ce valoare sunt aplicabile cererile cu valoare redusa, pana la 10.000 lei sau pana la 5000 de euro?
Articolul 2
Domeniul de aplicare
(1) Prezentul regulament se aplică în cauzele transfrontaliere, astfel
cum sunt definite la articolul 3, în materie civilă și comercială, indi
ferent de natura instanței, atunci când valoarea cererii, fără să se ia în
considerare dobânzile, cheltuielile și alte costuri, nu depășește 5 000
EUR în momentul primirii formularului de cerere de către instanța
competentă. Prezentul regulament nu se aplică în special în materie
fiscală, vamală sau administrativă și nici în ceea ce privește răspunderea
statului pentru acte și omisiuni în cadrul exercitării autorității publice
(acta iure imperii).
Recuperare creante
Bimpal
Buna seara! As dori sa stiu ce am de facut pentru a recupera banii datorati de o firma (clinica), contravaloarea unor servicii prestate pentru care s.au emis ... (vezi toată discuția)