avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Metodologia prin care o fundatie non profit poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Metodologia prin care o fundatie non profit poate incasa 3,5 % din impozitul pe venit al unui salariat?

Buna ziua,va rog sa sa-mi explice cineva ,daca se poate,metodologia prin care o fundatie non profit poate incasa 3,5 % din impozitul pe venit al unui salariat,pentru ca am inteles ca s-au schimbat procedurile fata de anii trecuti.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:07, 30 Ianuarie 2025
Nu s-au schimbat. Poate fie prin formularul 230, care trebuie depus la ANAF sau la ONG beneficiar pana spre finalul lunii mai, sa redirectioneze pana la 3,.5% din impozitul pe veniturile din salarii si asimilate, fie sa mearga pe sistemul prelevarii lunare, de catre angahatori, si virare la ONG beneficiar , a 3,5% din impozitul pe venit pe care angajatorul e obligat sa il retina din salariul brut al angajatului si sa il vireze la bugetul public. A se vedea art. 123^1 Cod Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnătura mea falsificată! carolina21000 carolina21000 Semnătura mea falsificată !Escrocherie făcută de arendașă ! Menționez că la data de 30 septembrie 2020, am primit prin poștă o notificare de la ANAF ... (vezi toată discuția)
Se mai depune formularul 230 în 2019, sau se completează și se virează lunar în 2018 de către angajator în cursul anului ? prest prest Buna ziua Formularul 230 se mai poate depune in anul 2019 pt.anul 2018? Sau se completeaza formularul in cursul anului si se vireaza de angajator ... (vezi toată discuția)
Redirectionarea a 3,5% catre un anumit beneficiar al asociatiei/fundatiei respective Bogdan Florin B Bogdan Florin B Mama mea, in varsta de 55 de ani, e diagnosticata de cativa ani cu o forma rara de cancer numita leiomiosarcom. In momentul de fata este in concediu medical ... (vezi toată discuția)