avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Bunicii mei au 2 copii pe mama și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Bunicii mei au 2 copii pe mama și unchiul meu, ...

Bună seara.
Bunicii mei au 2 copii pe mama și unchiul meu, care nu păstrează legătura.
În timpul vieții, bunicii I au făcut contract de uzufruct viager mamei mele pe casa lor.
Noi nu am făcut succesiunea de pe urma bunicului meu.
Cota parte a bunicii mele, ca soție supraviețuitoare, i se poate da mamei mele și dacă da, sub ce forma? Este vorba de pământ extravilan prezent in titlul de proprietate pe numele bunicului meu DAR și o cota parte care ii revine bunicii mele de 8,8% de la mama ei( strabunica mea)- în urma dezbaterii succesiunii . Acea cota parte este dintr-o casa la București care in momentul de fata s a distrus și a rămas pământul aferent construcției.
Care sunt pașii de urmat în asa fel încât după moartea bunicii mele, unchiul meu sa nu beneficieze de jumate din cota parte a bunicii mele?
Nu merita pt ca toată viata s-a purtat ca un animal cu bunicii mei.

Mulțumesc, seara frumoasa!

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager gyorgycristina gyorgycristina Buna.. unchiul din partea tatălui e trecut în acte cu cota de 1/2 cu uzufruct viager și ca la mama iar fi prin donație o cota de 8/16 din care sunt și eu ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune AD2103 AD2103 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Bunicul si bunica mea din partea mamei au decedat in urma cu 15 ani. S-a făcut succesiune pe casa ... (vezi toată discuția)