avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor de inmormantare marit doar pe hartie? Am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor de inmormantare marit doar pe hartie? Am inteles din unele ...

Ajutor de inmormantare marit doar pe hartie?
Am inteles din unele articole gasite prin diverse ziare faptul ca de la 1 ianuarie 2025,ajutorul de inmormantare a fost marit de la 7567 lei la 8354 lei,insa Casa de Pensii sustine ca nu exista nicio reglementare in acest sens. Care e, de fapt, explicatia? Exista vreo marire a acestui ajutor sau e doar un zvon aparut in ziare?
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
marieanne22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 4 Martie 2025
Nu a fost încă votată și publicată legea asigurărilor sociale de stat pe anul 2025.
Cuantumul ajutorului de deces se stabilește anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat și nu poate fi mai mic decât valoarea câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]
Curios e faptul ca au votat marirea sumei pentru acest an abia pe 13 februarie. Din pacate,mama mea a decedat pe 4 ianuarie in 2025. Deci, nu putem obtine aceasta suma marita pentru ca a murit cu cateva saptamani mai devreme, desi vorbim de acelasi an. Spunem Romania si am spus tot. Ca de obicei, totul e in defavoarea cetateanului.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
marieanne22, utilizator
Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare danutza86 danutza86 Buna ziua! Cateva nelamuriri: In functie de ce se stabileste cuantumul ajutorului de inmormantare? Un prieten a luat ajutor de inmormantare pentru bunica lui ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare mihaela david mihaela david Pentru cineva care a avut o pensie de urmas,pentru ajutorul de inmormantare primeste tot jumatate din cuantumul ajutorului ,asa cum a primit si pensia? (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare.. leta2010 leta2010 buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema.In ianuarie 2010 sotul meu, cadru didactic, a decedat. Conform legii 128/1997 republicata si CCM ... (vezi toată discuția)