avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Șantaj sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Șantaj sau nu

Buna dimineața și la multi ani pentru 2025!
Mă confrunt cu următoarea situație. In urma unei neînțelegeri in Facebook messenger, un coleg de munca mă amenințat că-mi va face probleme și va face tot posibilul să-mi pierd locul de munca. Eu in replica i-am spus că "pentru amenințările astea o sa afle șotia lui ce face in magazin" fără a pretinde sau a cere bani sau orice alt bun material or de alta natură. De asemenea nu i-am cerut să facă cutare sau cutare lucru că altfel îl spun soției lui ce face prin magazin. Nu am specificat la ce anume fac referire și nu am incercat in niciun mod descris de codul penal să obțin vreun bun de orice natura! Doar i-am spus, la nervi evident, că pentru amenințările respective o să-l pârăsc (desigur că nu aș face sa ceva nimănui!).De asemenea nu am spus sau trimis vreun mesaj sotie lui și nu a avut nicio problema in acest sens. Întrebarea mea este daca pot face închisoare pentru atât?
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
ionutcfrasineanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionutcfrasineanu , utilizator 07:38, 21 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. În plus, sunteti chit.
Din ce am auzit de la un coleg ar fi depus plângere la poliție pe motiv că l-am șantajat, in sensul că îl voi spune soției ce face prin magazin. NU am precizat la ce fac referire. Probabil face referire la faptul că i-aș prejudicia imaginea în familiei ceva de genul asta. Dar eu tot caut sa ne împăcăm, pentru că suntem oameni.

gi-jane2 a scris:

Nu. În plus, sunteti chit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari alexab alexab Pe scurt, sunt o femeie sedusa de un barbat casatorit, fara sa stiu starea lui maritala. Cand am aflat ca e casatorit si ca mai avea si alte amante, m-am ... (vezi toată discuția)
Copie de buletin ilegala retinuta si santaj cu ea NeoNeo NeoNeo Buna ziua, o anumita persoana fizica mi-a expediat sms cum ca ar detine o copie de buletin de-a mea,copie care a fost facuta in urma cu vreo 2 luni pentru ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)