avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț s-a răzgândit in privința numelui. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț s-a răzgândit in privința numelui. După divorț ...

Fostul soț s-a răzgândit in privința numelui. După divorț ambii soți au rămas cu numele din timpul căsătoriei, asa au decis amândoi pe cale amiabila in fața notarului. După 6 ani de la decizia de divorț unul dintre soți vrea ca celălalt sa-și schimbe numele in cel de dinainte de căsătorie. Îl/o poate obliga dacă el/ea nu dorește sa și schimbe numele pe care l-a purtat peste 20 de ani? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:21, 22 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se mai poate acum

București 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate să vă oblige să vă schimbați numele, dar dvs puteți (dacă doriți) să vă schimbați numele pe cale administrativă și să reveniți la numele dobândit înaine de căsătorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul soț dorește doar sa va scaneze,nu are nici un demers legal cu șanse la îndemână..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa divort oanapop oanapop Buna ziua. O persoana divortata care si-a pastrat numele din timpul casatoriei, ulterior casatoriei, insa acum doreste sa revina la numele avut de dinainte de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dumilor dumilor Buna ziua. Sunt divortata si mi-am pastrat numele din casatorie pentru copilul care mi-a fost incredintat, dar nu mai vreau numele fostului sot. Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele de dinainte de casatorie dupa divort cristinaz91 cristinaz91 Buna ziua, Am divortat acum aproape 1 an si am pastrat numele fostului sot din motive administrative. In prezent, in urma unor neintelegeri nu-mi doresc sa ... (vezi toată discuția)